donderdag 2 mei 2024

dag 140 dinsdag 9 april O Cebreiro naar Triacastela 21,5 km

We worden wakker in een witte wereld. Het lijkt wel of we op wintersportvakantie zijn! We lopen de eerste uren op ongeveer 1300 m hoogte, door de sneeuw. Na 2,5 uur komen we op de Alto do Poio. Ik heb grote moeite om het laatste stuk omhoog te gaan, maar daar is gelukkig een bar, waar we wat kunnen eten en drinken en uit kunnen rusten! Padua is er ook en een heleboel andere pelgrims, waarvan we sommige al vaker gezien hebben. Daarna gaat de route vooral bergafwaarts en komen we langs kleine gehuchtjes, waar alles dicht is. Onderweg komen we Luis en Padua weer tegen en twee van de drie dames (Amina, de Litouwse, is vooruit gelopen).

Eindelijk, in Triacastela, kunnen we wat eten en naar het toilet. Vooral de grote glazen vers sinaasappelsap helpen ons door de dipjes heen! We slapen in Alberque Atrio, waar we een riante kamer en suite krijgen met zitgedeelte voor 48,- euro. Als we klaar zijn met douchen, wassen en uitrusten, gaan we het dorp verkennen en bij de supermarkt wat ontbijtspullen kopen. Later gaan we in de tuin van ons hostel zitten. Lekker in de zon, met als gezelschap het leuke, jonge hondje van de eigenaar. 

We gaan nog even wandelen en wat drinken bij de eerste bar van het dorp. Daarna eten we in een restaurant waar meer pelgrims zitten. We zien de jongens uit Amsterdam weer en ook een paar andere pelgrims, die we vaker tegen komen. 's Nachts horen ik uilen roepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten