zaterdag 4 mei 2024

dag 144 zaterdag 13 april Palas de Rei naar Ponte de Penas (voorbij Melide) 17 km

We staan weer vroeg op en gaan om 7 uur de deur uit. Het is nog behoorlijk donker als we vertrekken en we zijn blij dat we na een half lopen een heel goede bakker vinden, waar we kunnen ontbijten. De zon komt op en we kunnen er weer tegen! Het is een mooie route met oude dorpjes en veel horeo's, een soort opslagschuurtjes, die zo zijn geconstrueerd dat er geen muizen bij het graan kunnen komen! Ook groeit en bloeit er weer van alles en genieten we van de vergezichten. Het is wel warm vandaag, maar de weg voert ons gelukkig grotendeels door het bos!

In Melide, een grote rommelige stad, drinken we wat en gaan daarna naar de supermarkt waar we  sinaasappelsap en aardbeien kopen. De laatste kilometers gaan snel. We slapen in een hostel in Ponte de Penas, waar men, volgens ons boekje, Engels spreekt, maar dat blijkt niet te kloppen. De eigenaar spreekt geen woord Engels en het meisje achter de bar een paar losse woorden. We redden ons met een beetje Spaans en Italiaans, aangevuld met gebarentaal!

Er is nauwelijks interesse voor de gasten. De baas heeft kennelijk een nieuw vriendinnetje en is daar de hele tijd druk mee en het meisje achter de bar is steeds aan het zoenen en knuffelen met een jonge man. We hebben wel een fijne kamer en de tuin en binnenplaats zijn ook erg prettig, maar we moeten moeite doen om iets te drinken en later iets te eten te krijgen en zelfs om te betalen voor ons verblijf!

Als we vragen of we 's ochtends kunnen ontbijten, kan dat pas om 9 uur We blijven langs elkaar heen praten. Dan maar geen ontbijt. We lopen nog even een rondje voor het slapen gaan en horen de uilen roepen. Het is 's nachts erg warm, wat vooral H. een slechte nacht bezorgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten