woensdag 8 mei 2024

Woensdag 17 april nog een dag in Santiago

We staan laat op voor ons doen en hebben bedacht dat we op de markt gaan ontbijten. Als we daar aankomen is de markt wel open, maar er is niet iets van een ontbijt te krijgen. Gelukkig zijn er genoeg plekken in de buurt, waar je terecht kunt voor koffie, zumo de naranja en een broodje, dus we hoeven geen honger te lijden!

We gaan het museum van de kathedraal bekijken en genieten vooral van mooie de middeleeuwse beelden. Ik maak eerst een heleboel foto's en vraagt daarna pas aan een suppoost of je foto's mag maken. Dat mag dus niet, maar ik heb de buit al binnen. Op de buiten-galerij van het museum heb je een mooi uitzicht op het plein voor de kathedraal, waar de pelgrims aankomen, selffies maken en elkaar omhelzen! Als we uit het museum op het plein lopen, komt Luis op ons af en omhelst ons in tranen. Hij is zo blij dat hij het gehaald heeft en zijn voeten zijn ook weer aardig goed. Hij verteld dat Rosa met de bus naar Finisterre is vertrokken. We hopen dat we haar daar nog zullen zien!

We gaan naar de Huiskamer van de Lage Landen, omdat we gisteren zijn vergeten daar een foto te maken. We willen nog een paar dagen langs de kust lopen, van Muxia naar Finisterre. Dus gaan we op zoek naar informatie over de busreis naar Muxia. Dat valt nog niet mee, maar uiteindelijk komen we  bij het goede kantoor en kopen we buskaartjes voor morgen. Ook lopen we nog door de kathedraal, want ik wil Jacobus nog omhelzen: hij was mijn gids en Jezus de weg!

De zon schijnt, maar er staat een koude wind, dus we halen onze jassen op en gaan nog een tijd op het plein zitten. We eten wat en drinken nog een brandy in een leuk restaurant, waar een paar oma's in de keuken staan, in de Rua de France.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten