donderdag 2 augustus 2012

De laatste dag in Luik

Dag 26   /   28 juli
Eigenlijk wilden we vandaag gaan lopen: van Huy naar Andenne en vandaar met de trein in één keer door naar Nederland, maar het heeft vannacht geplensd, er liggen grote plassen en het regent nog steeds, dus we besluiten om naar huis te gaan.
We gaan natuurlijk wel eerst naar de St. Jacobskerk om onze stempels te halen.We denken zonder jas te kunnen lopen, het is warm en het regent niet meer zo heel erg hard, maar tegen de tijd dat we bij de kerk zijn, zijn we doorweekt.
We nemen uitgebreid de tijd om op te drogen en de kerk te bekijken. De dames die in de kerk zitten geven ons een stempel en een enthousiaste rondleiding (in het frans ).
We zien oude en nieuwe beelden van Jacobus, een relikwieënkastje met daarin een bot van Jacobus de meerdere en een stukje van het hart van Jacobus de mindere en we bewonderen het prachtige plafond.
Als we eindelijk verder gaan doen we onze jassen aan, want het regent nog steeds.
Op weg naar het station, lopen we door de Botanische tuin. Er staan imposante bomen, maar de kassen zijn gesloten en zien er ook wat verwaarloosd uit. Het info-centrum is wel open en daar kijken we even naar de vleermuis en insektenkasten en de mooie natuurboeken.
We lopen door naar station Liege-Guillemins, een nieuw en groot gebouw. Heel licht en organisch. Het bewijs dat ook moderne architectuur mooi kan zijn.
Op weg naar huis genieten we nog even na van onze wandeldagen.
 Wanneer we verder gaan weten we nog niet, maar dat we verder willen staat wel vast.
Jullie horen nog van ons!

1 opmerking:

  1. Hoi Lysan, is hier niemand die eens een opmerking plaatst? Ik vind het dapper van je dat je deze route loopt en volhoudt! Zelf ben ik het ook van plan om met een vriendin te doen. Vertel eens , is het nog steeds in de planning het helemaal te doen?

    BeantwoordenVerwijderen