Om 9 uur 's ochtends zijn we weer in restaurant A Braña. We nemen het boeren-ontbijt, dat bestaat uit 2 geroosterde boterhammen met jam, een stuk cake, koffie en vers geperste jus. We kunnen er weer even tegen! Het is zonnig en warm weer. We nemen de route langs de kust. Het pad wordt steeds smaller en recht onder ons is de oceaan, daarom kiezen we toch maar voor een smal paadje steil omhoog, dat ons naar de officiële route moet voeren. Er komt geen einde aan de klim naar boven en ik raak niet alleen volkomen buiten adem, maar ik ben kapot als ik eindelijk bovenaan kom. Uiteindelijk komen we, via een modderig weggetje, weer op de hoofdroute uit. Daarna gaat het beter en lopen we door prachtige bossen met veel vogelgezang en mooie uitzichten. Het ruikt er heerlijk naar eucalyptus, dennengroen en zoute zee.
Het duurt erg lang voor we bij een stalletje koffie en appels kunnen krijgen en dat voor een donativo. Daar maken we graag gebruik van. Als we bijna in Finisterre zijn, zien we een bar waar we naar het toilet kunnen en wat kunnen drinken. Er is alleen sinaasappelsap in flesjes te koop en er zitten een stel lawaaiige mannen bier te drinken, dus we zijn weer snel weg.
Over een mooi pad langs zee lopen we naar onze herberg: Doña Lubina. We zien en spreken weer even een Amerikaans echtpaar dat we al eerder hebben ontmoet. Als we gedouched hebben en onze kleding gewassen, gaan we op zoek naar eten, want we hebben nog niet gelunched. Alle restaurants en bars zijn inmiddels dicht, maar de supermarkt is gelukkig weer vanaf 17.00 uur open, dus daar kunnen we onze ietwat late lunch bij elkaar scharrelen! We gaan op een bankje bij de haven zitten eten met naast ons zitten twee Nederlandse dames, die de route vanuit Porto hebben gelopen. We vertellen elkaar over onze belevenissen.
We maken een strandwandeling en gaan daarna op zoek naar avondeten, maar alles is nog steeds dicht. Gelukkig is er een keukentje in ons hostel. We gaan nog even naar de supermarkt en kopen bevroren rijst met zeevruchten, maar er blijkt niets in de keuken aanwezig waar we dat in op kunnen warmen. Er is een magnetron en een waterkoker, maar bijvoorbeeld geen bak of schaal om iets in de magnetron op te warmen. We doen de bevroren rijst op borden in de magnetron, maar de boel ontploft een soort en de hele magnetron zit onder de rijst. H heeft ook een fles wijn voor bij het eten gekocht, maar die valt uit de koelkast, waardoor de hele vloer vol wijn en stukken glas ligt. Als we dat allemaal hebben opgeruimd gaan we met ons toetje: een bak aardbeien en een beker Brandy op een bankje langs zee genieten van de lichtjes in de verte, de bijna volle maan en de sterren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten