maandag 5 maart 2012

Naar Thorn

za 3 maart / 15km. We ontwaken bij vrolijk vogelgezang. L ontdekt nu het licht is, hoe het chemisch toilet werkt. We nemen een uitgebreid ontbijtje, met gebakken eieren met ham,brood, beschuit en ontbijtkoek.
Om half 11 hebben we opgeruimd en ingepakt en kunnen we op weg. We volgen grotendeels het grenslandpad van Stramproy naar Thorn en gaan verschillende keren de grens over, zodat het niet altijd duidelijk is of we nu in Nederland of in Belgie zijn. We zien veel grenspalen,soms zomaar midden in het veld. In een bosrijke tuin zien we weer een mooie, roodbruine eekhoorn. Wat zijn dat toch leuke beesten!
Als we Ittervoort bereiken,lopen we eerst naar de mooie oude kerk met peperbus-toren. Op een knielbankje ligt een gebed dat ons wel aanspreekt: Gebed van een ouder.  Heer onze God, we leggen de namen van onze kinderen in Uw zegenende handen. Schrijf ze daarin op, vergeet ze niet.
We steken er een paar kaarsjes bij aan. We willen graag een stempel op onze compostella-stempelkaart, maar kunnen niemand vinden en er ligt ook geen stempel.Dan maar op zoek naar koffie en een toilet. Er zijn 4 horeca bedrijfjes in Ittervoort, maar er is er niet een open!
We vragen bij een piepklein kruidenierswinkeltje of er nog iets anders is, maar nee dus. Gelukkig mag L bij de mevr. van het winkeltje naar het toilet. Véél prettiger dan de eerder geprobeerde plastuit.
Bij het verlaten van het dorp zien we voor het eerst de gele schelp, met als onderschrift : pelgrimsweg naar Santiago!  Hoera, we lopen goed.
Aan de rand van het mooie moerasgebied 't Vijverbroek,genieten we van onze picknick.
Eindelijk laat de zon zich ook heel even zien. Onze schoenen en broeken worden wel erg modderig, ondanks dat er zo nu en dan een vlonderpad over het moeras ligt. Wat ons betreft had daar niet op bezuinigd hoeven worden.
In het bos vlakbij Thorn zien we 2 heel donkerbruine eekhoorns bezig. Volgens een man, die bij ons komt zitten, heeft een handelaar uit Weert een partij zwarte, Chinese eekhoorns losgelaten en die hebben zich vermengd met de inheemse soort.Hij noemt het bastaards. Als we Thorn in lopen is het inmiddels kwart voor 4 en alles is of gaat dicht .De kerk (een stempel moeten jullie bij de pastoor halen, die woont verderop ),Het museum ( kijk maar even rond,maar we gaan zo dicht) en de VVV was al dicht. We eten nog een kop soep, drinken een glaasje wijn en gaan met bus en trein weer naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten