dinsdag 31 juli 2012

Naar Luik

Dag 24  / donderdag 26 juli
s' Ochtends krijgen we thee uit een pot die van buiten heel erg smerig is. We zijn blij dat we geen ontbijt hebben genomen, want we willen: nichts wie weg!
We nemen de fietsroute richting Richelle via een grote supermarkt aan de rand van Visé. We kopen er ontbijt- en picknickspullen .Er staat een tafel met stoelen en er is een koffieautomaat en bovenal: er is een keurig toilet! We komen weer helemaal bij.
Als we verder gaan hangt Lysan haar fototoestel aan de heupband van haar rugzak.
Héél handig, behalve als Lysan en Sylvia even uitrusten op een bankje in de schaduw, want zo'n 10 à 12 km verder blijkt het toestel niet meer aan de band te zitten! Wat nu? Teruglopen met het risico dat het niet meer te vinden is en hoe redt je dat in deze hitte (het is 30 graden)? Of, in Luik,aangifte doen. Na rijp beraad besluiten we tot dat laatste, hoewel  L  ongelooflijk baalt.
We lopen over erg ongelijke paadjes vol stekels en brandnetels. S wordt steeds enthousiaster over Belgie.
Zowel de huizen als het landschap zijn vandaag wel erg saai. Bovendien zijn alle restaurants die we tegenkomen gesloten.Enfin, na een lange,lange afdaling bereiken we Jupille, een lelijke voorstad van Luik. Ook hier is geen restaurant open. Er is een klein supermarktje, waar we koude icetea kopen.
 We nemen de bus, die ons even later voor de Auberge de Jeunesse  afzet. De jeugdherberg, Georges Simenon, is een verademing: het is er schoon, we hebben een vierpersoonskamer met z'n tweeën en een eigen douche en toilet.We doen onze was in de wasmachine en eten op het binnenplein een ' kleine' barbecue-maaltijd:één stuk vlees met gebakken aardappeltjes en diverse soorten salade voor 5 euro. Daarbij wordt een kan water geserveerd.
 We zitten nog lang buiten te genieten.Het leven is weer goed!
We lopen nog even langs de maas en eindigen de dag met een glaasje wijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten