zondag 29 juli 2012

Nog een dag in Maastricht

Dag 22  /  24 juli

Deze dag staat in het staat in het teken van shoppen, maar we halen ook onze stempels in de Basiliek.
Het is een plakplaatje, wat handig is voor Lysan want die is haar credential vergeten!
s' Middags lopen we naar de kazematten, om te kijken of er nog muurhagedisjes zitten. We zien er drie, dus we kunnen met een gerust hart onze weg vervolgen.
 Het is smoorheet en we zijn blij als we ergens in de schaduw kunnen uitrusten.
Om 17 uur halen we onze spullen op uit ons hotel en lopen naar de Bijenkorf, waar we wat drinken en ons verkleden. S en L zijn nu weer echte pelgrims en ze geven hun nette kleding mee met hun dochters, die met de trein naar huis teruggaan. Wij lopen naar het vrienden-op-de-fiets-huis vlak achter het station. We zijn blij met onze kamers en genieten van de tuin ( voor en achter ). Na het douchen lopen we weer richting centrum, waar we op een terrasje langs de de Maas een Spritz ( 3 delen prossecco, 2 delen Aperol en 1 deel spa rood )  drinken en een lekkere salade eten. Als toetje drinken we Irish Coffee. Om half 10 is het nog warm en gezellig dus we lopen nog een blokje om, voordat we naar bed gaan.
In de slaapkamer denkt Lysan een mug op het behang te zien en geeft daar een flinke klap op. Dit bezorgd haar een mooi stigma! De mug is namelijk een koploos spijkertje, waar ze dwars doorheen slaat. Het bloed gelukkig als een rund, want anders zou het wel eens kunnen gaan ontsteken. Zo'n stigma zet je wel aan het denken: zou de heilige Franciscus van Assisi...................?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten