maandag 29 oktober 2012

Van Huy naar Ahin

Dag 27 / zaterdag 20 oktober 2012.
 Onze reis naar Huy (Belgie)is er een vol voetangels en klemmen. In Weert moeten we de trein uit en worden we naar Sittard vervoerd met een bus. Daardoor zijn we bijna een uur langer onderweg.
In Maastricht moeten we een kaartje kopen naar Huy,ongeveer 10 km voorbij Luik. Bij een grensoverschrijdende reis heeft Lysan met haar Railplus-kaartje,recht op 2,50 euro korting. Ze gaat naar en loket om dat te regelen en blijkt dan 0,80 cent méér kwijt te zijn dan Sylvia, die haar 'gewone' kaartje bij de automaat heeft gekocht. Bij navraag wijst de lokettiste koel op een bordje, waar met kleine letters staat dat treinkaartjes die grens overschrijdend zijn 3,50 euro extra kosten aan het lokket. Dus 60-plussers, gooi je railpluskaartjes maar gauw weg,want dat kost je alleen maar extra geld.
 Als we in Huy aankomen, lopen we eerst de grote kerk binnen,waar een monnik de vloer aan het dweilen is. Hij brengt ons naar een nis met het beeld van Jacobus en zet enthousiast een stempel (tampon) in ons pelgrimspaspoort. We lopen door de smalle, gezellige straatjes van Huy,drinken een glaasje witte wijn op het plein en kopen elk een maaltijdsalade. We weten niet of er in de buurt van ons overnachtings-adres wel een restaurantje te vinden is.
 Om 5 uur gaan we op weg langs de Maas, naar het dorpje Ahin, waar we overnachten in de Ferme du Chateau d' Ahin. We komen bij een kasteelachtige boerderij terecht. Het is gebouwd in een vierkant, om een binnenplein heen en staat naast een echt kasteel. We krijgen een prachtige kamer met twee bedden en een wastafel, de badkamer en het toilet zijn op de gang, maar we zijn de enige gasten, dus geen probleem.
 Als we ons hebben opgefrist, gaan we de tuin in waar we op een bankje met uitzicht op de mooie herfstbossen en in de verte de Maas, onze salades opeten. Het is nog warm en we zitten buiten tot het vrijwel helemaal donker is. Het wordt dan toch wel koud,dus gaan we in de grote eetkeuken nog koffie en theedrinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten