zondag 1 mei 2016

Gargilesse "La Chaumerette"

dag 72  /  dinsdag 19 april

Om 7 uur gaat de wekker van Elise en Marcel en om half 8 die van ons. Als zij om 8.15 zijn vertrokken, gaan wij ontbijten. Daarna gaan we naar de Spar om eten voor de lunch en voor 's avonds te kopen.
We vertrekken pas om half 10 en lopen eerst nog even door Cluis te dwalen voor we de route over het mooie viaduct vinden.

Er loopt een voet en fietspad over een oud spoorweg-viaduct. Het is helder en zonnig weer en omdat het zo hoog is heb je prachtig uitzicht over de omgeving. We zien een meer, een kasteel, kleine dorpjes, watertorens, enz.

In Pommiers eten we onze boterham op. Het enige café-retaurant-winkeltje in die plaats is tussen de middag gesloten. Daarna voert het pad ons onder elektriciteits-kabels door en zo lang we daar lopen is er geen vogel te horen.Verder stikt het steeds van de vrolijk zingende zwartkopjes, roodstaarten, puttertjes, lachende spechten en zo nu en dan het ge- hop, hop van de hop.

Pru vraagt of Lysan erg depressief is? Nee, hoezo? Ze verteld hoe volgens haar de elektroshock is uitgevonden: een depressieve man liep onder elektriciteitskabels door en kreeg zo'n kabel op zijn hoofd, waardoor hij opeens weer vrolijk was. Voor de zekerheid loop ik wat harder, wat niet gemakkelijk is op het steile en steenachtige modderpad. Mijn voeten en knieën protesteren.
Je zou er depressief van worden!

Soms is de wandeling saai, omdat we langs een wat drukkere weg lopen, maar meestal zijn het stille landwegen, die ons door slaperige gehuchtjes voeren.
Lysan ziet weer een hert en Pru geniet van de mooie, bruine koeien.

De wind is nog fris, maar als je uit de wind en in de zon loopt is het echt warm! We raken al snel door ons water heen.  Als we eindelijk in Gargilesse aankomen, zijgen we neer op het terras van een bar-tabac met uitzicht op een kasteel. We nemen tonic met citroen en later nog een ijsje.

Iedere keer dat we overeind komen, kunnen we haast niet meer lopen van de spierpijn.
Maar we zijn er nog niet. Het laatste stukje, ruim 1 km naar "La Chaumerette" een camping met huisjes, valt ons zwaar!

De eigenaar staat ons op te te wachten en wijst ons een gezellig houten huisje. Het is 4-persoons, maar wij hebben het voor ons zelf!
Er is een keuken met warm en koud water en een toilet, maar jammer genoeg geen douche. We douchen in de doucheruimtes van de camping en en doen weer eens alles in de was. Het wasrek zetten we in de zon en de wind op het grasveld achter het huisje.

Pru maakt een heerlijke maaltijdsoep met daarbij gedroogde worstjes en toe koffie met een dik stuk chocolade met sinaasappelschilletjes

We kijken uit op de snelstromende rivier 'de Creuze' en zien vanuit het keukenraam vleermuizen om ons huisje vliegen.
Hylke belt nog om Lysan te feliciteren met hun 43-jarig huwelijk!

Later op de avond drinken we thee en maken de noodvoorraad cognac op met als snack gedroogd zeewier (mmmhhh??!!). Er staan twee bedden op de vide, een soort binnen-balkon, en een bed met onderschuif-bed beneden. We slapen beneden.
Het is behoorlijk koud 's nachts!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten