zondag 6 mei 2012

Koninginnedag

dag 17/ma 30 april
We beginnen de dag goed. Er staat een prima ontbijtje voor ons klaar: lekkere broodjes,yoghurt, thee en koffie en allerlei beleg.We eten uitgebreid en maken ook een paar broodjes klaar om mee te nemen. In de grote , gezellige eetzaal zijn we ook weer alleen, maar de enig overgebleven zuster van liefde verteld dat er wel een grote groep gehandicapten en hun begeleiders in het gebouw verblijven en er is een kleuterschool.
In Maaseik op het plein staat een richtingsbord naar Santiago, maar de richting klopt niet helemaal.
 Wij moeten de brug over de Maas over, richting Schipperskerk en Papenhoven. Over modderige paadjes dwalen we wat door de velden, maar bij Schipperskerk lopen we weer op de goede route.
Wel blijven we eigenwijs en lopen de brug naar Born voorbij. Bij Graetheide komen we aan de overkant van de Maas en gaan op zoek naar een plek om te lunchen. maar er is nergens een restaurant te bekennen.
Dan maar picknicken op een boomstam, want bankjes zijn hier ook niet te vinden.
In Limbricht drinken we eindelijk koffie, maar langs zo'n drukke weg, dat we er niet lang willen blijven.
Als we uiteindelijk in Sittard aankomen zijn we versleten.
Op het marktplein zijn de feestelijkheden voor koninginnedag nog in volle gang.Alle terrasjes zitten vol en de muziek loeit op volle sterkte. Moe als we zijn gaan we op zoek naar een café in een achteraf straatje en dat stelt vooral Lysan haar humeur wel op de proef.
Nog net op tijd vinden we een restaurantje waar we heerlijke pompoensoep met garnalen eten.
Om kwart voor zes arriveren we in het bezinningshuis Regina Carmel, waar we vriendelijk ontvangen worden.
Onze kamers zijn normaal geen slaapkamers, maar omdat alle kamers in het huis bezet zijn door religieuzen uit de hele wereld, hebben ze voor ons twee kale bedden in spreekkamers gezet.Onder het mom van pelgrims hebben alles zelf bij zich, hebben we geen lakens of slopen en moeten in onze slaapzakjes slapen,
We richten ons een beetje in en eten eerst ons avondbrood: een paar bruine boterhammen,elk twee warme worstjes en een kop thee.
Na het eten lopen we het kerkje in waar een paar mensen de rozenkrans aan het bidden zijn.
Later zitten we nog een tijdje in de tuin en genieten van het gezang van vogels en nonnen.
Op Sylvia haar kamer drinken we nog even haar noodvoorraad cognac op en proberen daarna onder primitieve omstandigheden te gaan slapen, wat bepaald niet meevalt. De lakenzak van Lysan is zo erg mummie dat ze er alleen in past als ze haar armen stijf tegen zich aanhoud. Dat word dus niets.
De lakenzak eruit en alleen op de fleece slaapzak gelegen met het dekbed zonder hoeslaken over haar heen en als klap op de vuurpijl een themazepammetje. Zo slaapt Lysan eindelijk in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten