dinsdag 8 mei 2012

Naar Maastricht

Donderdag 4 mei / dag 20
We genieten van een heerlijk ontbijt, drinken nog een kopje koffie en trekken met spijt de deur achter ons dicht.
Zo'n adresje vind je niet overal!
We volgen min of meer de oude trambaan van Gulpen naar Margraten en die route voert ons door een onverwacht sprookjesachtig dal. Door het dal loopt een heel smal paadje,waar geen verkeer te horen is. We zien weer veel sporen van dassen en verse dassenburchten. Ook kruist een prachtig hert ons pad op hooguit 10 meter afstand. Overal kruipen enorme wijngaardslakken en we zien weer een aantal rosse woelmuizen. Aan de wilde aalbessen en kruisbessen zitten al kleine besjes en het stikt er van de vogels.
 Kortom, er is voldoende te zien en te beleven om onze natuurfriek-harten sneller te doen kloppen. Je bent een Wiersma of je bent het niet.
In Margraten drinken we een kop koffie en kopen een broodje bij de bakker.
Langs een bosrand lopen we richting Cadier en Keer en daarna langs Bemelen.
Door een sprookjesbos, wit van de daslook komen we bij een rustplaats voor pelgrims.Er staan kaarsen en verse Lelietjes-der-Dalen.
Mooi en rustgevend!
Nog onder de indruk gaan we niet terug maar lopen door op het smalle bospad, dat ons steeds verder omhoog voert.We kunnen uitrusten op het terras van een gezellig restaurant met uitzicht op Bemelen en verder weg Maastricht.Daarbij een glaasje wijn en een paar bitterballen en we kunnen er weer even tegen.
Met Sylvia gaat het vandaag ook weer beter, als we zo door gaan halen we Santiago wel!
De laatste 5km naar Maastricht doen we in goed 1 uur over het Pieterpad, absoluut geen saaie route.
In de zomervakantie hopen we weer een stukje van de route te gaan lopen.
Santiago here we come!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten