zondag 6 mei 2012

On the road again...

dag 16/ zo 29 april
We beginnen onze wandeling in Thorn. In het portaal van de kerk ontmoeten we de vriendelijke burgemeester van Thorn, die ons, voor een stempel op onze credential, door stuurt naar het huis van de deken van de kerk. We durven nu wel aan te bellen.Hoewel de deken net aan tafel zit,( volgens mijn neus eet hij iets van: zalm met asperges) staat hij ons vriendelijk te woord en zet een stempel op onze kaart. Aan de overkant, in het museum, kunnen we op vertoon van onze museumkaart naar het toilet zodat we met frisse moed kunnen vertrekken.
We volgen de route naar Santiago, duidelijk aangegeven met de gele schelp. Net buiten het stadje is een wegkapel voor st. Jacobus, dat moeten we natuurlijk wel even fotograveren.
In het volgende dorp, Kessenich, stopt een auto, met naar later blijkt, leden van het Vlaams genootschap van Santiago de Compostella.Als wij bevestigen dat we op weg zijn naar Santiago, krijgen we informatie over de route van vandaag  en wenst men ons een goede camino.(Volgens hen hadden we ook nog bij het wegkapelletje een stempel kunnen scoren, maar dat hadden we al in Thorn gekregen, dus wij vinden het prima zo.)
De zon schijnt en we genieten van de wandeling, die grotendeels langs de maas loopt.
In Geistingen, bij een haventje in de maas,eten we een ijsje en rusten uit. Als we weer verder lopen, ontdekt Lysan algauw dat ze haar stokken heeft laten staan. Gelukkig staan ze er nog en kunnen we na een kwartiertje weer verder met de wandeling.Vlak bij Maaseik raken we de schelpaanduidingen kwijt en lopen een behoorlijk eind om, langs een drukke weg.Het duurt even voordat we, via het marktplein, het dienstencentrum Ter Engelen vinden.We worden vriendelijk ontvangen door een mevrouw,die nog als enige non in het dienstencentrum woont. Haar medezuster is twee weken eerder overleden.Wij zijn de enige pelgrims en hebben een hele verdieping tot onze beschikking!
Na het douchen en kleding wassen, lopen we naar het marktplein, waar we in de avondzon, heerlijke asperges met gebakken aardappels en rauwe ham eten.
Tegen half 10 gaan we terug en we gaan op tijd naar bed. Sylvia leest nog even, maar Lysan valt bijna direct in slaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten