dinsdag 8 mei 2012

Langs de Geul

Woensdag 3 mei / dag 19
 Lysan had een nachtmerrie: Prins Bernard at ook in de bistro van hotel St Gerlach en zei tegen haar: je hoeft niet te denken dat je nu éen van ons bent!
We ontbijten met crackers en ontbijtkoek uit de meegebrachte voorraad. Daarna gaan we alle drie ( Hans!) het kerkje van St.Gerlach, het heiligdom (waar gisteren de alarmbel ging!) en de stilteruimte bekijken. De kerk is van dak tot vloer beschilderd, best mooi, maar ook wel erg druk. Echt barok!
We pakken in en brengen de sleutel terug naar de receptie. Hans gaat met de trein terug naar huis en gaat waarschijnlijk niet opnieuw een poging wagen. Per slot van rekening is hij al een keer in Santiago geweest vanuit  Z- Frankrijk.
In Valkenburg doen we boodschappen voor de lunch en drinken we koffie met rabarbervlaai. Heerlijk!
Intussen is het gaan regenen en als gebochelden -door onze regencapes- vervolgen we onze route langs de Geul. Al gauw ziet Sylvia een ijsvogeltje, dus haar dag is weer goed.
 Lysan mist hem tot haar spijt.
Het word een modderige wandeling, vooral omdat men bij het volgende dorp met de riolering bezig is en daarbij weinig rekening met voetgangers heeft gehouden.
Is Stokhem is het gelukkig weer droog en met onze regencapes over een bankje gedrapeerd eten we onze meegebrachte lunch op.
Daarna zijn we al gauw in Gulpen. Lysan wil in de plaatselijke boekhandel, cq het postkantoor een nieuw boek kopen. Haar andere boek had zulke kleine letters dat ze die niet in bed kon lezen, dus  heeft ze het weggegooid.
Hoewel Gulpen een redelijk grote plaats is, verkoopt de boekhandel amper boeken.Volgens hem verkoopt hij alleen boeken in vakanties, omdat Limburgers vrijwel niet lezen!?
Er valt weinig te kiezen, dus op hoop van zegen een boek van Sylvana Simons gekocht.
Dan lopen we langs een mooi kasteel en over een smal paadje naar Euverem.
 Bij ons vrienden-op-de-fietsadres is nog niemand thuis,dus in het een paar huizen verder gelegen Gasthof hijgen we uit en komen we bij. Om 6 uur gaan we naar ons slaap-adres. We komen bij een vriendelijke dame die een schattig tuinhuisje voor ons heeft, met alles er op en eraan.In de kamer staan gemakkelijke stoelen en de eettafel staat voor het raam, zodat je onder het eten naar de vogeltjes kunt kijken.
We eten in hetzelfde Gasthof: lamshaas met asperges, warme saus, patat en salade en als klap op de vuurpijl komt de kok nog twee heerlijke zelfgemaakte stukjes aardappelgratin brengen. Daarbij een glas witte wijn en een warmgemaakt cognacje toe.
We zijn wel erg luxe pelgrims!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten