maandag 7 mei 2012

Naar het Château

dag 18 / dinsdag 1mei        
 Het ontbijt is tamelijk droevig -op de kwark na- maar er is koffie en we krijgen 7,50 euro korting, dus we klagen niet.
We lopen door een holle weg naar boven en later op prachtige landweggetjes over de hoogvlakte.
Op zeker 5 plaatsen zien we dassenburchten met vers uitgegraven holen. We genieten van de vele rosse woelmuizen, die overal paadjes en holletjes in het struweel hebben.
De zon doet ook vandaag haar best en het wordt behoorlijk warm. Bij een bankje laat Lysan weer eens haar stokken staan, dus weer terug om ze op te halen!
In het gezellige koetshuis van een tamelijk grimmig uitziend kasteel, eten we een omelet (L) en een uitsmijter (S). Het is druk, dus het duurt nogal lang voor er iets komt, maar het smaakt prima en we gaan daarna weer welgemoed verder.
We worden regelmatig aangesproken met de vraag waar onze tocht heen gaat en we vinden het wel cool om dan : Santiago te kunnen antwoorden. Er wordt vaak uitgebreid op gereageerd en zo krijg je leuke gesprekken onderweg.
Ook het laatste deel van de wandeling is prachtig! We lopen door het Haasdal en het Ravenbos,met veel stromende beekjes en bosmeertjes en aan de enthousiaste reiger te zien zit er nog veel vis ook.
We beginnen nu wel erg moe te worden en Syl krijgt het op haar heupen ( die doen haar pijn )!
Om 18.30 lopen we Valkenburg in en een kwartier later zijn we bij Château St. Gerlach in Houthem.
We melden ons bij de receptie en krijgen de sleutel van de refugio.
We weten niet precies waar we moeten zijn en draaien met onze sleutel het slot van een zijdeur van de kerk open. Onmiddellijk begint er een alarm te loeien en we vluchten weer naar buiten. Het pelgrimshuisje blijkt een soort tuinschuurtje te zijn  bij de begraafplaats en tegen de kerk aan.
Er is al een medepelgrim: Hans, die bezig is op een zelf meegebracht campinggasje pannenkoeken te bakken.
Hij heeft, net als wij, een bon gehad voor een gratis kop asperge-soep in de bistro van het Château, maar vond dat niet veel soeps. Wij gaan het toch maar proberen, krijgen een tafel aan het raam met mooi uitzicht en een grote kom heerlijke asperge-soep met elk twee verse broodjes met wat boter en paté.We nemen er een flesje huiswijn bij en bestellen elk een kaasplateau met druiven, vlierbessengelei en vijgen-notenbrood.De bediening is super-vriendelijk en we genieten van het heerlijke eten, de prachtige ambiance en het mooie uitzicht.
Er zijn drie stapelbedden in het huisje, zodat we alledrie een benedenbed kunnen nemen.Het is 's nachts behoorlijk koud, maar er zijn extra dekens en we hebben gelukkig geen last van elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten