zondag 12 mei 2013

donderdag 2 mei / Aubigny-les-Pothees







Dag 35.

Na een goed ontbijt met vers stokbrood,yoghurt, fruit en lekkere koffie nemen we afscheid en gaan op pad. Alles groeit en bloeit, de vogels zingen en de zon schijnt. In het gehucht Chilly loopt Jeroen ons voorbij en nemen we nogmaals afscheid van hem.

 Bij de geheel verlaten Mairie (stadhuis) gaan we even op een muurtje zitten en drinken wat. We kijken of er een toilet is, maar dat is er niet dus lopen we door. Bij het verlaten van het dorp zien we in de verte Jeroen in de weer met een hond, die blaft en om hem heen springt. Lysan wil haar dazer pakken om in de aanslag te houden, maar hij blijkt  niet meer aan haar riem te hangen. Ze loopt terug naar de Mairie waar ze haar rugzak heeft afgedaan, maar als ze hem daar niet vindt, bedenkt ze dat hij nog op de tafel in Rocroi ligt. Dat is te ver weg om even op te gaan halen. Okay, we zullen dus een andere tactiek moeten bedenken om minder vriendelijke honden op afstand te houden. Sylvia zit intussen geduldig op haar krukje te wachten en wijst Lysan op een hazelworm (lijkt op een slang, maar is een hagedis zonder pootjes). We kunnen een hele tijd naar hem kijken terwijl hij rustig zijn weg zoekt door het gras.
We lopen door prachtige bossen, waarin grote open stukken met jonge aanplant. We zijn in de Franse Ardennen en dat merken we, want er zijn flinke heuvels die we moeten beklimmen.
Hijgend genieten we van het jonge groen en de vele roofvogels in de lucht. Er bloeit van alles: wilde narcissen, maartse viooltjes,sleutelbloemen, pinksterbloemen en witte en roze bosanemonen. En dan natuurlijk de bloeiende bomen nog. Een waar lente-feest!
We nemen een paar flinke pauzes, maar de zon brandt en de heuvels zijn hoog en vooral dat laatste zijn onze benen niet gewend, dus zijn we blij als we in Aubigny-les Pothees aan komen. Er is geen winkel, wat het gele route-boekje wel aangeeft, maar er staat een soort SRV-wagen waar we voor de volgende dag water en yoghurtjes kopen.

Om bij ons overnachtings-adres te komen, moeten we nog één steile heuvel op. Vooral voor Sylvia is dit bijna te erg. We worden zeer vriendelijk ontvangen door Marie-Josée Lanoy en haar kleinkinderen. We worden op een keukenstoel gepoot, krijgen thee en koekjes en daarna worden ons onze kamer en andere faciliteiten gewezen. Een fijne ruime kamer met twee goede bedden en toilet op de gang. De douche is buitenom langs het overdekte zwembad en de deur daarvan kan niet op slot. Er zijn twee grote vriendelijke en gehoorzame honden en we zien één van de 5 katten. Verder zijn er 3 kleinkinderen ,1 schoonzoon (de dochter is dierenarts en moet werken), 1 neef en de man van Marie-Josée en zijzelf in het huis aanwezig.
We gaan eerst douchen en mogen de wasmachine gebruiken voor onze kleding. Om half 8 eten we met het hele spul. Het is een gezellige boel! We krijgen als voorgerecht een bordje salade, dan fazant met kool, wortel en worst, daarna kaas en toe pannacotta met vers gemaakte mango-annanas-banaansaus.
Dit alles overgoten met rosé en/of bordeaux.
Om half 10 liggen we in bed, lezen nog even en gaan dan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten