zondag 12 mei 2013

woensdag 1 mei 2013 / Rocroi




Dag 34.

De reis via Rotterdam en Brussel-Charleroi verloopt voorspoedig. We zijn om iets na 3u in Couvin. In het centrum drinken we mierzoete muntthee. De uitbater belt op ons verzoek een taxi, waarmee we naar de Belgisch-Franse grens bij Moulin-Manteau gaan om daar onze tocht dit keer te beginnen.
Na een rit van 18 km staat de km-teller op 31,50euro, maar ja anders komen we midden in de nacht op ons adres aan.

We volgen vandaag en de eerst komende dagen de aanwijzingen uit het gele boekje. De nieuwe route naar Reims. Het is prima wandelweer: licht bewolkt met een frisse wind. We genieten van het prille groen en de witte bloesem van sleedoorn, wilde kers en krentenboompjes.
Om 18.00u wandelen we het mooie, maar uitgestorven stadje Rocroi binnen. De VVV is aan het sluiten, maar we kunnen nog net een tampon (stempel) in ons pelgrims-paspoort krijgen.
Het bakkertje is ook nog open en daar kopen we een paar flesjes water en een brood voor de volgende dag. We slapen net buiten het vestingstadje bij moeder en zoon Pernelet-Jaschinsky.
 Mevrouw doet verbaasd dat we twee zussen zijn. Ze had een zus en een broer verwacht?! Afijn (enfin), we krijgen een grote kamer met twee bedden en een eenvoudig keukenblok, douche en toilet op de gang. Er staan ook wat stoelen en tafels en een kamerscherm. Het nut van dit object zal later blijken.
Samen met Jeroen, een 23-jarige pelgrim uit het oosten van Nederland, genieten we van een goede en uitgebreide maaltijd. We eten soep,couscous met gestoofd rundvlees en groenten,dan kaas en daarna nog een crêpe met ijs. Ondertussen kletsen en lachen we met Jeroen, die onze moederlijke gevoelens op weet te wekken. Volgens hem hoort dat ook zo,dus nou ja!

Als we boven zijn gaat Lysan eerst douchen. Sylvia zit op een gemakkelijke stoel met haar rug naar de deur   te lezen. Ze hoort iemand binnen komen en vraagt: was de douche lekker? Geen antwoord. Als ze achterom kijkt zit daar een wildvreemde jonge dame aan tafel met wat brood en beleg een maaltijd te nuttigen. Ook op Sylvia haar groet wordt niet gereageerd. Blijkbaar is onze slaapkamer ook meteen algemene eetkamer. Waren wij bloot geweest, dan hadden wij ons achter ons kamerscherm! terug kunnen trekken.
Als de dame vertrokken is -ook Lysan haar pogingen haar aan 't praten te krijgen mislukken- doen we toch maar de deur op slot voor we gaan slapen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten