zondag 12 mei 2013

vrijdag 3 mei / Lalobbe





Dag 36.

We genieten van een prima ontbijt met vers stokbrood, vruchtensap, fruit en koffie.
Een echte aanrader dit adres!
Bij het vertrek begint het al een beetje te sputteren, maar we trekken pas na ongeveer een uur onze poncho's aan. We zijn dan al dichtbij de boerderij met de naam: Fontaine-Olive. De berg Carmel met het gelijknamig klooster laten we links liggen. Niet weer zo'n heuvel op!

We lopen door het bos over steeds modderiger wordende paadjes. Daarna via een héél steil, smal en door de regen glad geworden paadje naar het bewuste hek ( zie gele gids) waardoor we in een weiland komen. Er zijn nog geen koeien, dus dat scheelt! Daarna duurt het nog een hele tijd voordat we in Signy-L'Abbaye zijn en de weg loopt behoorlijk omhoog en omlaag. De supermarkt blijkt tussen de middag gesloten te zijn dus gaan we maar uitgebreid eten in Le Gibergeon. We nemen het menu van 12,50.
 Lekkere asperge-quiche met sla, konijn met patat en een heerlijk stuk kwarktaart toe. Daarbij appelcider.
We kunnen er weer even tegen!
De supermarkt is weer open en we kopen sla, aardbeien en beurre de homard (krab-boter) en bij de bakker aan de overkant nog wat vers brood voor het avond eten.
Om ongeveer 18.00u komen we aan bij fam. van Beek in Lalobbe. Hun huis: Le Fournaux staat niet in het adressen bestand van pelgrimshuizen, maar we kregen het van de Chambre d'hôte in La Besace, toen zij geen plek voor ons hadden en de andere adressen in Lallobbe ook niet.
De heer en mevrouw van Beek zitten op het terras voor hun huis van een glas (of fles) wijn te genieten. Ze hebben de hele dag hard in de tuin gewerkt en dat is ze aan te zien.
De tuin is prachtig, maar wel enorm groot en een heel karwei om bij te houden, als je het mij vraagt.
We worden naar ons appartementje gebracht, waar meneer alvast de open haard heeft aangezet. Beneden zijn een kleine zitkamer en een flinke eetkeuken en boven twee in elkaar overlopende slaapkamers. Mevrouw heeft het over schoon opgemaakte bedden, maar daarmee bedoeld ze dat er schone onderlakens op liggen.
We leggen onze slaapzakken klaar en zijn blij nog wat dekbedden en dekens in de kast te vinden, want het is koud en vochtig in het huisje.

We eten soep en salade en brood met krabboter. Verder ook nog een restje chili-con-carne, dat mevrouw ons nog komt brengen en aardbeien toe.
s'Avonds zitten we gezellig te lezen bij de open haard met een glaasje rode wijn. Als het laatste houtblok is opgebrandt, gaan we naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten