zondag 16 september 2018

Bostens

dag 97  / di. 4 sept

Onze wekker staat op 6.45 uur, maar als de mannen om 6.30 uur opstaan, doen wij dat ook maar. Om 7 uur staat de koffie klaar en is de tafel gedekt!
De mannen vertrekken om 7.15 uur en wij even later. Het is behoorlijk mistig en we moeten een trui of vest aan tegen de kou! We lopen flink door en om een uur of 10 kunnen onze vesten weer uit. In het bos lopen 2 honden zonder baasje. Ze blaffen hard naar ons, maar als we dichterbij komen verdwijnt er 1 in de bosjes en even later gaat de ander er ook vandoor. Pffff!
In het mooie, oude stadje Roquefort (niet van de kaas), gaan we naar de supermarkt voor onze lunch en koopt L. een nieuwe zonnebril bij de opticien. De oude was uit elkaar gevallen.
We lopen weer veel door het zachte duinzand, wat erg vermoeiend is en in de loop van de dag worden de steekvliegen weer actief.

We moeten toch weer verder lopen dan we verwacht hadden, maar uiteindelijk komen we dan toch bij het logeeradres. Het blijkt een geitenboerderij te zijn, met boven een mooie schuur, een modern en praktisch pelgrimsverblijf.
John en Philippe zijn er alweer een paar uur. Zij lopen zo'n 6 km per uur en zijn vaak al tussen de middag op hun slaapadres. Als er geen restaurant onderweg is, en dat is meestal, dan lunchen ze niet.
John moppert dan ook flink op de Fransen. Hij had verwacht van terras naar terras te gaan lopen en heerlijke Franse maaltijden te gaan nuttigen, maar op de momenten dat hij wil eten of drinken is er niets of in ieder geval niets open!

Als we klaar zijn met ons hele riedeltje van wassen, douchen en bedden opmaken, gaan we eerst eens lekker op onze bedden uitrusten. We hebben een slaapzaaltje met 3 stapelbedden, een badkamer, grote eetkeuken en een apart toilet. Om 7 uur komt onze gastheer met 2 grote manden met eten: Piperade met kip en rijst, een grote salade met tonijn, halve gekookte eieren, meloen, tomaat en sla en voor toe ieder een grote bak verse vruchtensalade. Daarbij 2 halve liters wijn.
Hij heeft ook vast alles voor het ontbijt gebracht. Het smaakt ons allemaal prima! Daarna drinken we nog koffie of thee.

Onze gastheer vertelt dat deze historische boerderij al heel lang in de familie is. Een aantal jaar geleden is er een snelweg vlak langs hun grondstuk gekomen. Ze hebben daar wel compensatie voor gekregen, maar hebben nu wel last van het lawaai.

Als we naar bed gaan, is het nog behoorlijk warm, we zetten alle ramen open. Overal zitten horren voor en lawaai van de snelweg valt wel mee. John gaat als laatste naar bed en gaat met veel lawaai alle ramen weer dichtdoen. L. gaat even later naar het toilet en zet de ramen in de keuken weer open en de deur naar keuken op een ruime kier. Een uur later staat John weer op en gaat alle ramen weer dichtdoen ook dat bij W. en L.
Als John eindelijk begint te snurken, gaat L. weer alles open doen , behalve het raam tussen John en Philippe. Een uur later wordt J. weer wakker en zet alles weer dicht. Dan gaat Wanda haar bed uit en zet alles weer wijd open. Dan staat J. op en gaat in de keuken rommelen met zijn I-pad  met veel geblieb-blieb! Zo komen we de nacht wel door! P. slaapt door alles heen.
Als we 's ochtends om half 7 wakker worden, is alles weer dicht!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten