zondag 16 september 2018

Bourriot-Bergonce

dag 96  /  ma 3 sept

Afijn, 's morgens om 5.30 uur is de hele tent wakker. Als Peter weg is staan de andere mannen op en vertrekken. Zij ontbijten in het dorp. Wij slapen nog even door tot 7 uur en zijn verbaasd dat alle mannen weg zijn en dat ze hun kamer keurig achter hebben gelaten. Alleen de vuilniszak moet nog worden weggebracht. Als we na ons ontbijt vertrekken, brengen we die weg.

Het eerste gedeelte van de tocht gaat goed. We lopen door bos, over een oude treinbaan. Jammer, dat er zoveel losse, grote stenen liggen, dat loopt iets minder prettig! Langs het pad staan eikenbomen, bloeiende heide en koningsvarens. Verder bestaat het bos uit grove dennen. We zien veel hagedisjes wegschieten en L. helpt een schattig rood-bruin padje naar de overkant. We nemen regelmatig een pauze in de schaduw, want het is weer behoorlijk warm en er staat weinig wind. Vlak nadat we hebben gepicknickt, zien we een mooi, nieuw bankje in de schaduw staan. Speciaal voor pelgrims.
Nou ja, zulke dingen gebeuren!
We lopen het bos uit, tussen de maisvelden door. Het wordt steeds warmer. Als we daarna weer door het bos moeten, worden we aangevallen door vervelend stekende kleine steekvliegjes of mitches. Ook al spuiten we nog zoveel deet op ons, daar trekken ze zich niets van aan. W. wordt meerdere keren door haar T-shirt heen gestoken.
Als we in Bourriot-Bergonce zijn, is het nog moeilijk om La Maialle te vinden. Het blijkt een huis te zijn met in de enorme tuin een paar vakantiewoningen en een zwembad. John en Philippe zijn er al en hebben al een duik in het zwembad genomen. Wij gaan gewoon douchen, de was doen en de bedden opmaken met de schone lakens die klaarliggen, heel veel water drinken en uitrusten. Lysan gaat nog even met de mannen wat drinken in het dorpscafé. Als we terug komen belt Philippe naar onze gastvrouw dat het eten kan komen.
Zij komt vanaf haar woning met de auto het eten brengen: Chili con carne, die we in de magnetron moeten opwarmen, snelkookrijst die we nog moeten koken, 2 bakken couscous-salade en een schaal fruitsalade voor toe. Verder heeft ze voor het ontbijt brood, melk, jam, boter en yoghurt bij zich. Koffie en thee zijn in het huisje aanwezig. We missen de wijn!
Mevrouw zet stempels in de paspoorten en int het geld: 35,- euro.

Philippe heeft voor ons het volgende adres geregeld. We moeten 23,5 km lopen en dan hebben we weer half-pension.
De mannen gaan al voor 9 uur slapen. Wij rommelen nog even en lezen wat, voordat we gaan slapen. s'Nachts zitten er uilen bij ons huisje:oehoe!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten