maandag 17 september 2018

Hagetmau

dag 100  /  vrij. 7 sept.

De mannen zijn al voor 7 uur de deur uit, dus als we opstaan hebben we het rijk alleen. Wij lopen pas om kwart voor 9 de deur uit en gaan eerst naar de bakker voor brood en zoete broodjes.
We lopen weer over mooie landweggetjes en door kleine dorpjes. Vandaag zien we weer veel hagedisjes wegschieten en zodra de zon wat warmer wordt, ook weer veel vlinders in de wegbermen.We rusten ergens in het gras langs de kant van de weg. Als we verder gaan zien we bij een kerkje een picknicktafel!
Later lunchen we op een mooie, half beschaduwde plek met kort gras en mos onder een parasol-den.

Op een afstand van 2 km. zien we 3x een dode slang op de weg liggen. Het heeft 's nachts hard geregend en nu de zon schijnt, wordt het wegdek het snelst warm. Slangen zijn koudbloedig en hebben warmte nodig om te functioneren. Vandaar, maar wel jammer!

Als we in Hagetmau aankomen moeten we eerst langs een drukke weg het hele stadje door en dan linksaf naar het zwembad om de sleutel te halen, een stempel te krijgen en te betalen en dan weer terug, het centrum door en de andere kant op naar de pelgrimsherberg. Lysan is er behoorlijk boos over en sjacherijnig ( Volgen W. is ze dat altijd tegen de tijd dat we ergens aan komen!).
Als je al moe bent en je voeten en benen doen zeer, dan heb je hier echt geen zin in! Wel kost het bijna niets: 7,20 euro, maar we moeten de herberg delen met 5 anderen en het is ook lang niet zo schoon en verzorgd als we tot nu toe gewend zijn.
John en Philippe zijn er weer, plus 2 niet meer heel jonge Franse dames en er komt wat later nog een Poolse jonge man, die terug naar huis loopt.
Er zijn 2 slaapkamers, die we verdelen in een mannen en vrouwenkamer. Dit keer zijn er geen papieren overtrekken, maar de lakens en slopen zien er redelijk schoon uit en we hebben onze eigen lakenzak met sloop gelukkig. De Franse dames hebben al 2 bedden in beslag genomen en er een briefje: 'réservé' opgelegd. Er is een washok met wasmachine, droger en was-rekken. Als we gedoucht hebben en de was zit in de wasmachine gaan we op ons bed liggen en proberen te rusten, maar dat valt niet mee met al het voorbij rijdende verkeer en de garage aan de overkant, waar gelast wordt. Als de Franse dames binnenkomen, staan we maar weer op.

Een van de dames heeft erge uitslag op haar enkels en is naar de dokter geweest. Ze heeft een zak vol medicijnen gekregen en de raad om naar huis terug te gaan.
Wij gaan het dorp in om wat te eten te kopen. We hebben geen zin om in het primitieve keukentje te gaan koken, maar ook niet om uit eten te gaan. Bij de slager kopen we elk een kleine quiche-loraine en elk 2 salades, bij de groenteboer elk 1 grote nectarine en bij de bar/tabac een fles wijn. Ook kopen we nog 2 grote flessen water, want het kraanwater smaakt hier naar zwavel! We lopen terug naar de refuge, zetten het water in de koelkast, nemen messen, lepels, vorken en glazen mee en eten op een bankje bij de kerk met uitzicht op een mooi pleintje. We zitten daar heerlijk in het avondzonnetje, totdat zwermen muggetjes tot de aanval over gaan. De nectarines bewaren we nog even. We drinken  thee en gaan naar bed.
's Nachts hebben we allebei last van onze spieren en van muggen die in de slaapkamer zitten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten