donderdag 13 september 2018

Le Pont bij Saint-Hilaire-de-la-Noaille








dag 92  / 30 augustus

Om 6.30 uur beginnen de mannen te rommelen en druk en hard te praten. De Duitse pelgrim vertrekt om half 8 en de Franse Belg om half 9. Hij gaat 3 dagen reizen per 'voiture' (auto, fiets, brommer, koets?) vanwege zijn scheenbeen.

Wij stappen pas om 8.50 uur de deur uit. Het is nog lekker fris en we lopen de hele dag door een prachtig landschap: hoge heuvels met afwisselend wijngaarden en bos, met prachtige vergezichten! Daar tussen imposante wijnkastelen en kleine dorpjes.
We schrikken, want vlak voor ons vliegt een patrijs op. In de verte zien we een hert met haar jong van het ene veld naar het andere rennen. In de mooie wegberm wemelt het van de vlinders en overal schieten hagedisjes weg. We eten onderweg bramen en verse rijpe, vijgen.

We komen bij L' Abbeye de Saint Fermé. Het is een kruising tussen een klooster en een kasteel. We bekijken de mooie oude kerk en gaan in de Mairie, die ook in het klooster gevestigd is, naar het toilet. Als we daar vertrekken, lopen we zo te genieten van de prachtige vergezichten, dat we er pas na ongeveer 5 km achter komen dat we verkeerd zijn gelopen. Een vriendelijke wegwerker in lichtgevend oranje pak, wijst aan op de kaart waar we zijn. Afijn, zo'n 2 uur later zijn we weer op de juiste route! We zouden vandaag 21 km lopen, maar nu worden het er minstens 26.

In Coutures, een gehucht van 5 huizen, een gesloten kerk en een piepkleine Mairie, gaan we weer eens naar het toilet. De Mairie is gesloten, maar aan de zijkant van het gebouwtje zit een keurig schoon toilet met zeep, wc-papier en papieren handdoekjes. Waarom kan dat in Nederland niet! Daar is geen openbaar toilet te bekennen en als er wel een is, is het er smerig.
We picknicken in de schaduw op het gras van het kerkhof.

In de loop van de dag is het steeds warmer geworden en Lysan heeft last van de laatste loodjes.
Ook het laatste stuk is nog erg heuvelachtig en pas om 6 uur arriveren we op ons slaapadres Peyeres in Le Pont bij St. Hillaire.
Er lopen een heleboel kinderen in de grote tuin, een aantal volwassenen en honden en katten.
Wij krijgen een apart gedeelte van het huis met eigen keuken, zitkamer douche toilet en een  grote slaapkamer met schoon opgemaakte bedden en zachte handdoeken. Om 7.15 uur worden we uitgenodigd voor de maaltijd aan een grote  tafel onder een boom in de tuin. De meeste kinderen en kleinkinderen zijn weer vertrokken. Er is nog 1 kleinkind en een vriend van de familie en onze gastheer en -vrouw. We eten courgette-soep, tomatensalade en gevulde tomaten met gehakt.  Toe eten we in kleine stukjes gesneden nectarines.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten