zondag 16 september 2018

Mont Marsan

dag 98  / woe. 5 sept.

De mannen vertrekken om 7.30 uur en wij om 8. 15 uur. Het is bewolkt, maar niet zo koud als gisterenochtend. We lopen een half verhard pad uit tot aan de D-weg en gaan dan in zw richting verder. We vinden het al zo vreemd, dat we nog niet 1 schelp zijn tegengekomen. Het klopt niet! We moeten terug naar Bostens, waar in het oude kerkje een rustplaats voor pelgrims is, met koffie en thee en eventueel een stempel. Vanaf 9 uur zijn we weer op de route.  In het dorpje Gallières drinken we koffie bij het café, dat ook kruidenier is. We kopen er vers stokbrood voor de lunch, veel meer is er ook niet te koop. Gelukkig hebben we nog kaas en worst bij ons.
Onderweg lopen we langs enorm dikke, oude eiken. Ze doen me denken aan de Wodans-eiken in Wolfheze, waarvan de laatste jammer genoeg gesneuveld is.

Na het dorpje Bougue komen we op een wandel/fietspad waar geen eind aan lijkt te komen. Er is aan het begin een picknickplek met druiven en perzikboompjes en er zijn wat bankjes langs het pad, maar verder is er links en rechts steeds hetzelfde soort bos. Het is benauwd weer: bewolkt, geen wind en toch zo'n 30 graden. Het zweet loopt met stromen van ons af.

Om 16.15 uur zijn we eindelijk bij het mooie, oude badhuis waarin het pelgrimsverblijf gevestigd is. De sleutel moeten we bij de Aziatische supermarkt halen. Om 5 uur komt er een dame onze pelgrimspaspoort stempelen en het geld (10,- euro) innen.
We hebben vandaag ongeveer 24 km gelopen, met de omweg naar Bostens erbij en onze benen willen niet meer.
Er is een zaaltje met 4 bedden en er zijn twee kamertjes, zonder deur, met elk 1 bed.We zijn hier de enige pelgrims, dus wij nemen de kamertjes!
Als we uitgerust zijn, gaan we het stadje in o.a om avondeten te kopen. Vanaf een afstand menen we het oude gedeelte te zien, maar we hebben geen energie meer om er heen te lopen. Er is weinig te koop bij de Aziatische supermarkt, maar met onze voorraad en wat ze daar hebben maken we een prima maaltijd klaar: Minestronesoep uit een pakje met gedroogd vlees en peterselie uit de diepvries en een heerlijke Griekse salade met komkommer, tomaat, ansjovis-olijven en feta. Daarbij witte Bordeaux en toe koffie of thee.
Ondertussen is het flink gaan onweren en regenen buiten en het rommelt nog steeds als we naar bed gaan. Maar we slapen allebei aan een stuk tot de wekker om 6.45 uur gaat.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten