donderdag 13 september 2018

Pellegrue








Dag 91  / woe. 29 aug

Om kwart voor 8 staat het ontbijt voor ons klaar, met verse croissants en vers stokbrood. Er is ook een schaal met stukken watermeloen, een thermoskan koffie en twee soorten jam. Onze gastheer neemt afscheid en gaat naar zijn werk, in een overal vol verfvlekken en bij onze gastvrouw worden 2 oppas-kindjes gebracht.

Iets over half 9 gaan we op weg (en-route). Het is heerlijk fris buiten en half bewolkt. In de loop van de dag wordt het warmer, zo'n 28 graden. Als we het dorp Caplong in lopen, gaan we op zoek naar een toilet. De Mairie is gesloten en de salle-des-fêtes ook, maar als we daar omheen lopen vinden we een zijdeur die niet gesloten is. Als een stel doorgewinterde inbrekers sluipen we door de feestzaal naar de toiletten, die keurig schoon zijn en behalve wc-papier ook zeep en papieren handdoekjes hebben!
Als we daar weer vertrekken, blijkt na een aantal kilometers, dat we de van de pelgrimsroute zijn afgedwaald. Straf op de zonde! We lopen vandaag door de wijngaarden van de Bordeauxwijnen. Ook zijn er enorme pruimenboomgaarden, waar de grond blauw ziet van de pruimen die eronder liggen. Iedere pruim die we van de grond oprapen heeft een gaatje en zit vol zwarte eitjes. De pruimen die aan de bomen zitten proberen we niet uit, om geen woedende boeren met honden achter ons aan te krijgen.
We vinden een mooi overdekt rustplekje bij een grote vijver met prachtige oever begroeiing en roze waterlelies. We genieten van de bloemen, vlinders en kikkers en een hele mooie grote rups, die vlak voor onze neus tussen de plantjes zit.

Om half 3 staan we in de Mairie van het stadje Pellegrue. Onze namen worden genoteerd en het land waar we vandaan komen en we krijgen ons stempel.
Met de code gaan we naar de pelgrimsherberg, waar we douchen, onze kleding wassen en onze bedden klaarleggen. In bijna iedere pelgrimsherberg liggen in plastic verpakte, papieren onderlakens en papieren slopen klaar. Die gooi je de volgende morgen in de vuilnisbak.
Wij hebben een grote slaapkamer met 1 stapelbed, een ronde tafel met 2 stoelen, lekker veel ramen om open te zetten en er staat een wasrek. De andere kamer heeft ook 1 stapelbed en een eettafel, maar daarin bevind zich ook de open keuken. De wc en douche zijn op de gang.

Als we weer wat zijn uitgerust gaan we het stadje en de mooie oude kerk bekijken en naar de supermarkt, waar we alles voor een uitgebreide couscoussalade, fruit, brood en een fles wijn kopen. Er zijn intussen ook 2 mannen gearriveerd: 1 Belg die alleen maar Frans spreekt en een Duitser. De Belg praat aan een stuk door over alles wat hij heeft meegemaakt en vooral over de pijn in zijn scheenbeen, die ontstoken is. We verstaan niet alles, maar de strekking is ons duidelijk. Hij gaat naar de dokter en daarna naar de apotheek en komt met een grote zak medicijnen terug.
Voor we gaan eten, drinken we eerst nog een kopje koffie bij een café op het plein, met uitzicht op het mooie marktgebouw.
De Belg en de Duitser eten samen en kletsen wat af (de Duitser spreekt goed Frans!).

's Nachts worden we vaak wakker van vrachtwagens, die voorbij denderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten