zondag 26 mei 2019

Bilbao en terugreis

ma 13 en di 14 mei

Om 8 uur staan we op, maar we zijn al een tijdje wakker, door de veegwagens die door straat rijden en de rolluiken van de winkels, die worden geopend.
We ontbijten onderweg naar het station en kopen fruit, brood en beleg bij de supermarkt. We zijn nog veel te vroeg voor de trein, dus we gaan nog even uit de wind in de zon koffie en sinaasappelsap drinken.
We hebben voor 2 euro extra besproken plaatsen in de eerste klas. Omdat het rustig is in de trein, kunnen we allebei een plek bij het raam nemen en genieten van de prachtige treinreis! In Bilbao vinden we al snel ons hostel. We krijgen een 6 persoons-kamer, waar nog even 1 opgedirkte en zwaar naar parfum ruikende jonge vrouw bij dreigt te komen, maar als we 's avonds na het eten in het hostel terug komen, is er niemand.
We maken een mooie wandeling langs het op maandag gesloten Gugenheim museum en langs de rivier. We drinken Sangria in het oude gedeelte van Bilbao op het Santiagoplein en eten uitgebreider vlak bij ons hostel.
Als we om 10 uur net het licht uit hebben gedaan, komt de jonge vrouw binnen en is ongeveer een uur bezig met haar bed opmaken, verkleden en naar bed gaan. Zucht!!!

Dinsdagochtend 14 mei gaan we met de bus naar het kleine vliegveld van Bilbao en vliegen terug naar Amsterdam.
Volgend jaar, bij leven en welzijn, hopen we weer verder te gaan met onze tocht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten