donderdag 23 mei 2019

Zariquiegui

dag 110  /  di 7 mei

Het is druk bij de enige 2 douche/toiletten. Beneden staat de tafel gedekt met geroosterd brood, croissants, thee, koffie en appelsap. Iedereen wenst elkaar: Buen Camino, pakt zijn spullen bij elkaar en vertrekt. Lysan bedankt de vrijwilliger en wil gaan. Hij zegt: Je vergeet wat! L verbaasd: Wat dan?
Mij een hug geven! We huggen elkaar en dan mag ik gaan.
Het pad loopt tot het oude centrum van Pamplona voornamelijk naar beneden en het is weer supermooi: De zon schijnt, er bloeien bossen tijm en beeldschone orchideeën en de vergezichten zijn weer adembenemend!
Vanaf de buitenwijken van Pamplona is het nog een heel eind tot aan de oude vestingstad. Als we daar zijn bekijken we eerst de mooie oude kathedraal, waar ze net de mis aan het afronden zijn. Er wordt heel mooi gezongen door 3 priesters of monniken. We kopen eten voor de lunch, drinken koffie en spreken af dat we elkaar in het hostel in Zariquiegui weer terug zien. Wanda zal daar proberen voor ons beiden een bed te regelen.
Later blijkt dat Wanda erg veel pijn had vandaag en niet zoals anders ver vooruit loopt.

Lysan luncht bij een meertje van waaraf ze de eerste huizen van Zari-dinges al kan zien. We bellen elkaar even en later belt W. dat ze 2 bedden heeft kunnen regelen. L. is drie kwartier later ook in het hostel. Boven een bar zijn 2 kamers volgezet met stapelbedden. Er zijn douches en aparte toiletten en de was kan buiten hangen. We kunnen in de bar een pelgrims-menu nemen, dus alles is weer helemaal fijn.
Na het douchen en wassen gaat Lysan buiten aan de piknik-tafel zitten schrijven en lezen en ze drinkt veel water om weer bij te komen! Wanda gaat nog een tijdje op bed liggen vanwege haar rug.

Er loopt een vader met een dochtertje op de weg vlakbij Lysan. Ze plukken bladeren van bomen en doen die in een koelkastdoos. L loopt erheen en vraagt (in het Engels) of ze die bladeren gebruiken voor het eten. No, zegt de vader, We have a snake and he eats a lot of leafs! Lysan: A snake? Yes a little snake with legs! Lysan: Is it poiseness? Does it bite? Vader: No, if it has eaten enough leafs, it becomes a butterfly! L: A caterpillar? Vader: Yes!

We eten als voorgerecht een heerlijke gemengde salade, daarna W. gehaktballetjes met patat en L. kip met patat. Toe eten we een kiwi. Bij het eten krijgen we een kannetje wijn p.p. We maken nog een wandelingetje door het dorp en gaan naar bed. 's Nachts hebben we last van gesnurk en heen en weer geloop in het zaaltje. Lysan heeft gelukkig haar oordoppen in!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten