zaterdag 25 mei 2019

Logroño

dag 115  /  zo 12 mei  2023

Het is maar ongeveer 11 km naar Logroño, dus we doen rustig aan. We eten een broodje (bocadillo) en drinken koffie en sinaasappelsap.
Voor we vertrekken spreken we Irma nog even. Zij laat haar bagage vervoeren en regelt haar slaapplaatsen via booking.com.

Het is heerlijk fris en zonnig en we hoeven geen hoge heuvels meer over, dus het loopt lekker. We zijn in het gebied van de Riogawijnen. We zien veel wijngaarden. De meesten liggen er goed verzorgd bij, maar er zijn ook regelmatig helemaal verwilderde wijngaarden.
Vlak voor Logroño zit Wanda op een bankje bij een mevrouw, die stempels in pelgrimspassen zet. Lysan moet erg nodig naar het toilet en vraagt Wanda in het voorbijgaan of er ook een toilet is. Dat is er niet, dus L loopt als een speer door in de hoop snel een bar o.i.d te vinden. Eindelijk op het plein bij de kerk vindt ze er een en dat is dan ook wel heel hard nodig!
Later drinkt ze daar sinaasappelsap en eet twee kleine croccettas en belt Wanda op. Wanda weet nog naar welke herberg we zouden gaan. Ze vond L wel erg sacherijnig langs het mevrouwtje van de stempels lopen. Nou ja, dat is dan maar zo.
Wanda drinkt koffie en daarna gaan we op zoek naar de herberg.

De ingang ziet er oud en ongezellig uit en we moeten een donkere trap op naar de eerste etage, waar de receptie is. Daar krijgen we een lichte, schone tweepersoonskamer met schoon opgemaakte bedden, schone handdoeken en douche en toilet en een balkonnetje. En dat voor 17,50 euro p.p!

Na het douchen en de was gaan we op zoek naar het station. Onderweg daarheen lunchen we met wat kleine hapjes. Het station is uitgestorven, maar we kunnen kaartjes uit de automaat kopen voor de treinreis morgen naar Bilbao. Dinsdagochtend vliegen we vanuit Bilbao terug naar Nederland.
Op het plein bij de kathedraal drinken we een glas sangria in het zonnetje.
Daarna rusten we op onze kamer tot het tijd is om te gaan eten.
Wanda heeft vlakbij onze herberg een straatje ontdekt met allemaal pincho-barretjes. We vinden een goed tentje waar veel locals komen eten en waar ze heerlijke tapas en pinchos hebben. Daar drinken we natuurlijk een glas Rioga bij!
Later zitten we nog een tijd op een terras aan de drukke (wandel) winkelstraat met een glas wijn/brandy. Als toetje nemen we nog ergens een klein ijsje.
We gaan laat naar bed, maar we hoeven niet vroeg op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten