zaterdag 25 mei 2019

Los Arcos

dag 113  /  10 mei

De wekker is niet gegaan, maar we worden om 7 uur wakker.
Als we zijn aangekleed en alles hebben ingepakt, gaan we eerst beneden een kop thee drinken en ons yoghurtje met vers fruit eten.
Dan halen we onze spullen van onze kamer en gaan op pad. Het is vandaag benauwd weer en we hebben binnen de kortste keren onze jas weer uit. De weg gaat direct flink omhoog en we zijn al gauw bij de kraan met wijn in Irache. Voor de vorm nemen we ook een slokje, nemen foto's en gaan weer verder (sommige pelgrims vullen hun waterfles met wijn!). We lopen vandaag in een lange rij richting Los Arcos. We komen door verschillende dorpen, waar barretjes zijn met eten en drinken voor de hongerige en dorstige pelgrim. Voor L is het belangrijk of er al dan niet een toilet is. Na het derde dorpje komt er een stuk van ruim 12 km waar helemaal niets is en waar je dus in de bosjes moet. Met al die pelgrims is dat best lastig! Onderweg weer prachtige vergezichten, vogels, o.a de wielewaal en ook weer hagedissen, waaronder weer 1 smaragdhagedis.

Lysan is blij als ze om kwart voor 3 eindelijk in Los Arcos aankomt.
Wanda is dan al een paar uur in Casa de la Abuela (het huis van oma)! Daar hebben we 4 hoog weer een twee persoonskamer.
Na het ritueel van douchen en wassen, gaan we nog even het stadje bekijken en op het marktplein sangria drinken met Truus en Irma uit Nederland en een Afrikaanse man. Hij woont nu in Australia, maar verstaat goed Nederlands en spreekt voor ons verstaanbaar Zuid-Afrikaans. Om 6 uur gaat de kerk open en gaan we een paar (elektrische) kaarsjes branden en de kerk bekijken. Een rijk versierde kerk met een mooie kloostergang.
Om 7 uur worden we in onze herberg aan tafel verwacht. We eten gemengde salade, linzensoep en ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten