zaterdag 25 mei 2019

Estella

dag 112  /  9 mei

L wordt wakker als de eerste pelgrims vertrekken, maar valt weer in slaap. Als Wanda haar om 8.30 uur voorzichtig wekt, is bijna iedereen vertrokken. Gelukkig hoeven we vandaag niet zo ver.  In het Capucijner-klooster in Estella hebben we een 2-persoonskamer gereserveerd.
Het is een prachtige, zonnige dag met een fris windje. Het landschap is nu wat meer agrarisch met grote graanvelden, wijn-, olijf, en amandel-gaarden.
Het eerste stadje ligt weer op een heuveltop en daarna volgen we een oude Romeinse weg met ongelijke stenen en hoge op en afstappen. Dat loopt niet echt gemakkelijk! Zo nu en dan moet er weer flink geklauterd worden. Geheel verhit komt Lysan in Lorca aan. Bij een bar drinkt ze 2 grote glazen vers geperst sinaasappelsap. Er is gelukkig ook een toilet. Hé, hé, even bijkomen!
Het is warm, maar met een koude wind, dus de jas kan niet uit.
Ruim 1,5 uur later is er weer een dorpje. Bij de grote sporthal staat een bord dat er toiletten zijn voor pelgrims. Fijn, daar maakt L graag gebruik van.
Vandaag lopen er voor en achter ons rijen (Hongkong) Chinezen, waarvan we sommige al hebben ontmoet. Ze staan vaak stil om foto's te maken, dan haalt Lysan hen weer in, daarna lopen ze weer even flink door en halen zij L weer in. Zo gaat het de hele dag door!
Lysan ziet weer veel vogels en hagedissen vandaag en ze geniet van de prachtig bloeiende bermen langs de rode klei-paden.
Om kwart voor 3 is L bij het klooster van de Capucijners. Wanda heeft dan al ingecheckt, gedoucht en haar was gedaan!
We hebben een heerlijke 2-pers. kamer met douche en toilet, schone lakens en handdoeken. Éen nadeel ontdekt Wanda: we moeten zelf ons bed opmaken!
In de tuin staat een flinke houten wasruimte. We hangen de was eerst buiten, maar als we uit de supermarkt komen en het regent even, hangen we alles toch maar binnen in de washut.
We drinken thee, eten ons yoghurtje en hebben contact met het thuisfront. Om 7 uur gaan we beneden  in de gasten eetzaal eten. We kiezen: mixed salad, kip met patat en toe W ijs en L rijstepap met kaneel.
We kijken nog even of de kloosterkerk open is, maar dat blijkt niet zo te zijn, dus gaan we naar onze kamer. We lezen en schrijven nog even en gaan dan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten