maandag 20 mei 2019

Linzoain

dag 108  /  zo 5 mei

Het is ons niet gelukt om in Zubiri, 21 km verder, een slaapplaats te regelen. In Linzoain, 14 km verderop hebben we een particulier adres gevonden. Vandaag dus een lui dagje!
Eerst gaan we ontbijten. Dat blijkt een uitgebreid buffet te zijn, alleen voor de hotelgasten.
Het is weer koud, maar een paar graden boven 0 en er staat een ijzige wind. Zolang je in het bos loopt gaat het wel, maar op het open veld lopen is geen pretje.
Gelukkig is het overal zo mooi dat je dat al gauw vergeet. Lysan zou het liefst om de 5 min een foto nemen. Ook vandaag zien we weer enorme roofvogels. We lopen de hele dag op een hoogte van ongeveer 900 m. Als we weer een stukje steil naar beneden gaan, slaat de spierpijn in L. haar rechterbeen toe. Met veel kneden en langzaam lopen komt ze in Espinal aan. Daar is een bar met een toilet, dus daar drinken we een kopje koffie. Daarna gaat het lopen in de koude wind nog steeds moeizaam.

In Biskareta bij de bar van Jean, eten we omelet met brood. Lekker, maar wel erg zout, met grove zoutkristallen! Daar krijg je behoorlijk dorst van.
Als we verder gaan gaat het lopen alweer een stuk beter.
Om half 2 zijn we bij ons adres in Linzoain: Posada El Camino, bij Carmen en Luis. Ze spreken geen van beiden Engels, maar praten langzaam en Carmen ook met veel mimiek en gebaren. We krijgen een grote 3 persoonskamer, met de badkamer ernaast en op dezelfde etage een zitkamer/keukentje. We gaan douchen en wassen alles wat we maar bij ons hebben en hangen dat op het zolderbalkon in de zon en de wind. We zitten even in de tuin op een stenen rand, want er staan geen stoelen en maken daarna een wandeling door het gehuchtje. Als we terug zijn maken we koffie en thee uit eigen voorraad en gaan op bed zitten lezen/schrijven. Het avondeten is pas om 7.30 u. en wachten duurt lang, vooral in de kou. Om 18.00 uur gaat eindelijk de verwarming aan.
L. belt naar Zabaldica, een klooster 8 km vóór het oude stadsdeel van Pamplona, maar krijgt te horen dat daar geen bedden gereserveerd worden. Hoe eerder je er bent, hoe meer kans op een plekje.

We zitten aan tafel met 2 Franse dames, 2 mannen uit Barcelona en een echtpaar uit Hongkong. Later komt er nog een Argentijns-Italiaanse vrouw bij, die de camino doet op de fiets. Zij slaapt vannacht bij ons in het derde bed. Er wordt druk gepraat in het Spaans, Frans en Engels.Een van de Franse dames beweert dat je maar 2 maaltijden per dag nodig hebt. De dames vertrekken morgen zonder ontbijt! Een van de Spaanse mannen beweert er 6 per dag nodig te hebben. Discipline! zegt de Franse vrouw streng. We eten bouillon met stukken brood en geklutst ei erdoor, daarbij brood. Dan 2 kleine stukjes vlees met waterige jus en stukken brood en een heel klein beetje vla-achtig iets, als dessert. Erbij rode wijn en water en toe bosbessen likeur met een sterke anijssmaak. Groenten moeten we er zelf bij denken! Omdat we niet veel brood hebben gegeten, gaan we met honger naar bed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten