vrijdag 15 mei 2015

Augy-sur-Aubois

dag 64  /  maandag 4 mei

Het is licht bewolkt, maar droog. Later wordt het zelfs zonnig en droog.
We ontdekken dat er een paar honderd mieren onze slaapkamer zijn binnen gedrongen. Gelukkig niet in bed, maar wel op, in en onder onze rugzakken! Mmmm, minder!

Na het ontbijt maken we het huisje schoon en drinken koffie op ons terras. Nog even genieten!
We kijken kritisch naar de huisjes en komen tot de conclusie dat alleen die van ons nog verhuurt kan worden. De rest is te erg verwaarloosd.
De eigenaars hebben zelf een rijtje vakantiehuisjes aan elkaar gebreid met een lange serre aan de achterkant. Ook dat ziet er vervallen en slecht onderhouden uit. Jammer!

Om kwart over 9 lopen we het dorp in langs twee barretjes en een gesloten (want maandag) bakker.
We volgen de pelgrimsroute langs het jaagpad van een kanaal dat al heel lang buiten gebruik is. Het pad is erg modderig, maar links zien we tussen de bomen door een mooi rivierlandschap en de berm langs ons pad is een grote bloemenzee. Het fluitenkruid bloeit er staan wilde hyacinten, bosaardbeien, primula's, boeren salie, enz. Het ruikt heerlijk en ziet er feestelijk uit.
 We volgen het canal du Berry tot in Sancoins, waar we op een terrasje wat drinken en Lysan weer eens naar het toilet kan.
Daarna gaat het weer verder langs het kanaal.
Eline ziet ergens een ringslang( niet giftig!) vanaf de kant het kanaal induiken en Lysan een muskusrat (eet alleen groen, niet gevaarlijk!).
We leggen onze regenjassen neer en eten onze picknick op. Het plekje is weer bijna plat en Lysan moet voorzichtig overeind komen om haar knie te ontzien. Ja, ja, we worden een dagje ouder!
Er zij erg weinig bankjes in Frankrijk en muurtjes op de juiste hoogte dienen zich aan op de momenten dat je ze niet nodig hebt!

Het laatste stuk langs het kanaal is behoorlijk vermoeiend. Hoewel het mooi weer is, hebben we de hele dag door diepe plassen, modder en hoog gras gelopen. Qua afstand is het vandaag maar een korte wandeling (14 km), maar door de gesteldheid van het pad en de warme zon, minstens zo vermoeiend als gisteren.
De laatste anderhalve kilometer gaat over een rustige landweg. Dat loopt een stuk gemakkelijker!
We bereiken het gehucht La Croix, bij Augy-sur-Aubois, waar de pelgrimsherberg Mon Repos staat en worden welkom geheten daar Paul en Marry, die hier een weekje als vrijwilliger werken. We krijgen een glas limonade en later nog een glas rosé (Lysan) en wat zoutjes.
We hebben elk een bed op een enorme slaapzolder, waar 15 mensen kunnen slapen.
Gelukkig zijn wij vannacht de enige gasten, zodat we alle ruimte hebben. We douchen en wassen onze kleding en hangen dat op het wasrek buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten