zondag 17 mei 2015

Orval-Bourges

nog steeds dag 66 /  woensdag 6 mei

Bij het loket van het station van Orval, vraagt Lysan of er nog een trein richting Bourges, gaat en of het centrum van Bourges ver van het station in die plaats is. Er gaat om 17.28 uur een trein (het is nu 16.30 uur) en volgens de lokettiste is het centrum vlakbij het station.
We besluiten om de trein te nemen en kopen treinkaartjes voor vandaag naar Bourges en voor morgen: Bourges-Parijs.
Het is natuurlijk maar de vraag of we dichtbij het station een niet al te duur hotel kunnen vinden, maar we wagen het erop.

Als we in Bourges uit de trein stappen, zien we 4 hotels tegenover het station. We kiezen er een die er fris en nieuw uitziet: Le Petit De. Voor een kamer met twee losse bedden, douche, toilet en ontbijtbuffet, zijn we 37,50 euro per persoon kwijt! Dat alles ook nog eens aan de achterkant van het hotel. Een prima adres!

Als Eline haar natte schoenen uittrekt, blijkt waarom ze zo strompelde: ze had al kleine blaren onder haar tenen, maar nu ook nog een enorme bloedblaar op haar enkel en een beginnende bloedblaar op haar andere voet. Na het douchen trekt Eline haar sandalen aan en daarop strompelt ze met moeite met Lysan mee naar het mooie oude gedeelte van Bourges. Het is nog een behoorlijk eind lopen, tegen een heuvel aan. Helemaal bovenaan staat de grote kathedraal, die jammer genoeg al gesloten is.

In een van de mooie vakwerkhuizen, met uitzicht op de kathedraal is een gezellig restaurant, waar het heerlijk ruikt en waar veel vis op het menu staat. Daar gaan we naar binnen om te eten.
Eline neemt een menu met zalm in bladerdeeg met salade en Lysan gestoofde vis in kruiden-wijnsaus met gebakken amandelsnippers en champignons. Toe kiezen we allebei soesjes gevuld met hazelnootijs. Daarbij neemt Lysan een karafje Pouilly Fúme. Erg lekkere wijn, het onthouden waard!
De soesjes en het bij het eten geleverde brood, laten we grotendeels liggen.

Daarna moeten we weer de heuvel af naar ons hotel. Dat gaat voor Eline iets beter dan omhoog.
Het is 10 uur als we daar aankomen, dus nog even lezen, luik dicht, raam open en licht uit!

De volgende dag reizen we zonder problemen via Parijs, waar we lunchen, terug naar Gouda (Lysan) en Utrecht (Eline).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten