dinsdag 12 mei 2015

Premery

dag 61  /  vrijdag 1 mei

Het giet, het plenst, het waait.
Om 07.00 uur staan we op, wassen ons, kleden ons aan, pakken alles in, ruimen alles op en ontbijten.
Dan gaan we bepakt en bezakt naar de Mairie, waar de burgemeester net afscheid aan 't nemen is.
Hij controleert of alles is opgeruimd en of alles wat er aan levensmiddelen is gebruikt ook is betaald.
Joël bewonderd Eline haar beenbeschermers en zegt dat de zijne roze zijn: pienk!
We worden nagezwaaid en lopen de stromende regen in. Met flink wind tegen lopen we langs de grote weg naar Premery. De leuke Romeinse omwegen slaan we over.
Recht zo die gaat, met ferme pas!
Tot onze verassing zijn we na een uur al 5 km verder. Net voorbij Moussy is een mooi houten bushokje met bank, waar we even schuilen en uitrusten. De rugzak blijft op, de regenjas aan.
We zien Aart met zijn sinterklaas-staf en monniks-cape voorbij komen. We willen zwaaien, maar hij kijkt niet op of om en is niet op roepafstand, als je überhaupt al iets boven het natuurgeweld uit kunt horen.
We gaan verder en Lysan ziet voor haar uit een hond/vos de weg over steken. Eline loopt voorop en ziet duidelijk dat het een vos is. Hij schudt zich uit en verdwijnt door de heg.
Bij de afslag naar Lurcy-le-Bourg gaan we op de stenen rand van een elektriciteits-huisje zitten. Onder een dakrand, maar in de drup.
Het Franse echtpaar haalt ons in. Ze hebben zeer speciale poncho's aan en lijken daardoor een soort in plastic verpakte engelen. Alleen hebben ze hun gezicht niet mee!
 Wij gaan ook maar weer eens verder als onze müesli-reep op is.
De energie is er bij Lysan een beetje uit. Het blijft maar regenen en waaien en het is echt door bikkelen voor we bij Premery zijn. En dan is het nog even zoeken naar onze chambre d'hote in het buurtschap Le Fourneau. We zijn er vroeg, om ongeveer 12.30 uur.
We komen bij het huis van de familie Streiff, met een lange oprijlaan, ver van alle verkeer en worden ontvangen door een druk pratend lief oud dametje. Zij stuurt ons naar de andere voordeur, waarachter een heel huisje voor ons beiden schuilgaat.
De kachels staan aan, er is een waterkoker in de zit/eetkeuken, koffie, thee, enz . Morgenochtend krijgen we een ontbijt. In de badkamer hangen grote zachte handdoeken en de ruime slaapkamer heeft twee losse bedden. Mijn liefje wat wil je nog meer!
We begrijpen dat mevrouw de was voor ons wil doen en drogen in de garage. Dus verzamelen we onze was na het douchen en geven alles aan haar mee.
We lunchen met grote kommen soep, thee en meegebracht brood en gaan lekker op de bank zitten lezen.
Om 4 uur brengt mevrouw onze zwaar stinkende was terug. Een voordeel: alles is droog!
We gaan dus direct aan de was en maken alles weer nat . Er is een wasrek in de badkamer en de kachel staat daar ook aan, dus we gaan er van uit dat alles morgen weer droog is.
Om 7 uur 's avonds lijkt het buiten eindelijk droog te worden. De tuin van fam. Streiff is veranderd in een zwembad met planten en struiken.
Bij het avond eten brengt mevr.. ons sla en vinaigrette. We eten dat met onze tomaat als voorgerecht, daarna Lysan Thaise rijst met fijngesneden prei en Eline noodles met prei en toe drinken we koffie en eten noten-ontbijtkoek. We gaan vroeg naar onze heerlijke bedden en lezen nog even tot onze ogen dichtvallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten