vrijdag 15 mei 2015

vervolg Augy-sur-Aubois

Om half 7 lopen we naar de enige bar/kruidenier van het dorp. Paul heeft daar een pelgrimsmaaltijd voor ons besteld. Buiten staan een aantal mensen te roken en binnen is het benauwd en klein en zitten er mannen flink te drinken. Wij gaan toch maar buiten zitten onder de luifel, ondanks de vensterbank met asbakken.
Zo nu en dan regent het een beetje, waardoor de rokende mensen naar binnen of naar hun huis vluchten, maar de temperatuur is prima.
We eten gevulde tomaat met blikgroenten en mayonaise op sla, daarna boeuf bourguignon met frieten en Eline neemt het toetje: Îles-Flottant. Mijn zoon Floris zou zeggen: het is eten. Tot onze verbazing staat op de rekening geen 10,- p.p ( wat het volgens Paul zou kosten), maar 15,- p.p.

Als we weer bij onze Refuge komen zitten Paul en Marry nog buiten met een kop koffie van de zonsondergang te genieten. Wij volgen hun voorbeeld en als zij naar binnen gaan, gaan wij ook naar onze grote zolder. De zitruimte beneden is net een ijskelder. De temperatuur boven is een stuk beter.
We lezen nog even en als we het licht uitdoen, doen we het zolderraam wijd open. Er is n.l maar 1 raam. Wat zal het hier zomers heet zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten