maandag 11 mei 2015

Corbigny

dag 59  /  woensdag 29 april

Ondanks de oordoppen word Lysan 's nachts wakker van het gesnurk en ze heeft erge dorst. Toch te weinig gedronken onder het lopen? Na een bezoek aan het toilet en een glas water valt ze gelukkig weer in slaap!
Om 08.00 uur eten de pelgrims in de gastenkeuken. We krijgen een Hollands ontbijt met hagelslag, appelstroop, smeerkaas en lekkere zelfgemaakte reineclaude-jam.
We pakken onze spullen in, betalen (26,- euro) en nemen afscheid.

We kunnen kiezen uit een wat korter steil modderpad, of een wat langere route via rustige autowegen.
We kiezen het laatste.

Het is prima wandelweer: fris en zonnig met zo nu en dan een wolk. We genieten van de prachtige vergezichten, het vogelgezang en de kleuren en geuren van de mooie natuur. Er bloeien veel sleutelbloemen, ajuga, viooltjes, wilde orchideeën, enz. In de tuinen veel blauwe regen en seringen. De hoofdzakelijk witte koeien hebben hun kalfjes bij zich in de wei en de rommelige schapen met losse plukken wol, hun lammetjes. Kortom: het is lente in al zijn glorie!

We wilden eigenlijk naar Guipy lopen, ongeveer 21 km, maar de kasteelcamping met gastenkamers is vol en het andere adres - de heer Oger- is niet bereikbaar. Saint Reverien is zo'n 28 km en dat vindt Lysan te ver, dus we lopen naar Corbigny. Dat is ongeveer 14 km. Genoeg voor vandaag! Gisteren waren het er 22.
 Nu komen we wel een dag te kort op ons schema, maar dat komt wel weer goed als we naar Nevers een stukje met de bus gaan.
Na twee uur lopen komen we al aardig in de buurt van Corbigny, maar we bedenken dat we nu eerst eens moeten uitrusten. Om iets over half 1 lopen we het stadje binnen. De VVV is dicht en de meeste winkels ook.
In een banket bakkerswinkel (geen brood!) kopen we quiches en hambroodjes, water en cola.
Langs de rivier is een brede muur waar we op kunnen zitten. Daar eten we onze quiches op. Die liggen zo zwaar op onze maag, dat we de hambroodjes maar voor het avondeten bewaren.

Als om 14.00 uur de VVV open gaat, vragen we de jonge vrouw achter de balie om voor vanavond en vrijdagavond een pelgrimsadres voor ons te regelen. Voor morgenavond hebben we al twee bedden in St. Reverien gereserveerd. Zij regelt een adres voor vanavond in Corbigny en voor vrijdag in Premery. Voorlopig zijn we onder de pannen.
Vanavond slapen we op de zolder boven het atelier van een Duitse kunstenares op leeftijd. Er staan twee eenpersoonsbedden en een tweepersoonsbed, een bank, een paar gemakkelijke stoelen en wat tafeltjes. Verder is er een douche en een toilet zonder deur, maar wel min of meer achter een kastwand. We hangen een deken over een balk bij wijze van deur om toch een beetje privacy te hebben. We doen wat boodschappen in het kleine supermarktje, waar alles er erg verpieterd uitziet:
 1 prei, 2 uien, 2 wortels, 2 mandarijnen, 2 appels, sellerysalade en drinken. Daar moeten we het voorlopig mee doen.
We proberen de reisdompelaar uit voor soep, koffie en thee en eten onze hambroodjes op.
Ondertussen komt onze hospita boven met een Nederlands stel, dat ook bij ons op zolder moet slapen: Monique en Nico. Zij krijgen het tweepersoonsbed. Zij gaan nog even het stadje in om wat te eten en te drinken en als ze terugkomen drinken we met elkaar koffie, praten nog wat en gaan naar bed. Het wordt een rommelige nacht met gefluister, gehoest, gezoek met een zaklamp naar een extra deken en -naar later blijkt- aspirines, enz. Tegen de ochtend valt Lysan nog even in slaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten