maandag 11 september 2017

Marsac 21,5 km

dag 76
donderdag 24-08-2017

Om 7.30 uur krijgen we een uitgebreid ontbijt van Claudine. Ze verteld dat ze mij nog een keer gemaild heeft om te vertellen dat we eten uit de koelkast konden pakken. Dat mailtje heb ik niet gezien.We hadden wel gezien dat mede-pelgrims dat deden, maar dachten dat dat hun eigen eten was.

Om half 9 nemen we afscheid en gaan op weg.
Het was ons plan om in Bénévent-l'Abbaye te gaan overnachten, maar Lysan vond op internet zulke rare dingen over de fam. Godson, dat we onze plannen wijzigen.

We lopen langs de D10 via Sagnemoussouse, naar Saint-Priest-La-Feuille.
In St. Priest maken we gebruik van een keurig schoon toilet vlakbij de Mairie.
daarna gaan we het oeroude romaanse kerkje binnen.
L. bidt voor Bram en zijn familie en voor een behouden tocht. Er kunnen geen kaarsjes worden gebrand, dus verder maar weer. Zo hier en daar lopen we een stukje over een veldweg of een bospaadje, maar de route brengt ons steeds weer op de D10.

In Chamborand lopen we ook een kerkje binnen, maar het offerblok is opengebroken en de kaarsjes die we aansteken gaan steeds uit.
Vlak voorbij Chamborand vinden we een prachtige plek met uitzicht op een meer vol vis.
Er staan piknik-tafels onder dikke eiken, er zijn prullenbakken en er is een schoon toilet.

Op het moment dat wij weer verder gaan, komt Celine eraan lopen. Zij komt uit Strassbourg en loopt ook ieder jaar een stukje van de Camino. Later horen we dat ze actrice is. Ze heeft tijdens haar studie een tijd in Oxford gewoond en assisteerde daar bij de Franse lessen. Ze spreekt dan ook goed Engels.
Zij loopt vandaag ook naar Marsac, maar niet naar de Hollandse camping waar wij overnachten.
Het is snoeiheet weer en L. haar benen willen bijna niet meer vooruit. Het lijkt of haar rugzak meer weegt dan vorig jaar.
 Eindelijk, zo'n 2 km voor Bénévent lopen we weer door een bos, in de schaduw. We gaan nog even zitten en drinken ons laatste water op. Het stadje B-l'A. lijkt heel wat, maar behalve de bar/tabac en de slager is alles gesloten. Gelukkig wil het meisje uit de bar onze flessen wel vullen met water. Wanda belt naar Ruud, de eigenaar van camping La Balade en het huis waar we vanavond slapen.
We lopen nog even de kerk in en L. kan nu wel een kaarsje branden als ondersteuning van haar gebeden.

Ruud komt ons halen met een krikkemikkig bestelbusje en neemt onderweg ook nog een paar gestrande Duitsers mee. Net voorbij Marsac is het huis met de camping van Ruud. Hij verhuurt pipo-wagens en yurts(grote tenten) en aan ons een kamer in zijn huis.
Wij krijgen eerst een blikje fris, waarna we naar onze grote driepersoonskamer gaan, met gedeelde douche en toilet op de gang. We douchen, wassen onze kleding en hangen de was in de tuin. Daarna rusten we uit op onze kamer en wachten op de dingen die komen gaan.
Vanaf 6 uur stijgen er heerlijke geuren op uit de keuken. Onze gastheer is druk, maar vriendelijk en hij kookt goed. Het eten is lekker en er is ruim voldoende. Voor wijn of bier bij het eten moet extra betaald worden.
We praten met het Duitse echtpaar: Sybille en Marcus. Lysan haalt een teek uit Sybille haar been. Ze heeft erg veel blaren en wordt ook steeds door muggen en steekvliegen geplaagd.
Om 10 uur gaan we moe en verzadigt naar bed.

1 opmerking:

  1. Ruud is inderdaad een geweldige gastheer. wij waren ook van plan om 1 dag te blijven maar het beviel ons het hier zo goed dat we uiteindelijk na een week pas zijn vertrokken We hebben ons prima vermaakt. het onderkomen was schoon en goed en de sfeer met de andere gasten fantastisch. La Balade is echt een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen