donderdag 21 september 2017

Mussidan 26 km

dag 87  / ma. 4 september

We kunnen niet vroeg vertrekken, want de madame van de camping moet eerst ons chaletje keuren en dat doet ze pas om 9 uur.
Gelukkig, we worden goedgekeurd!

Als we in centrum van Saint Astier komen, verbazen we ons over de versieringen boven de straten en pleinen zijn aangebracht. Is hier een of ander feest gevierd? We hebben geen idee!
We pinnen geld en verlaten daarna de stad via de D3. We lopen langs een erg drukke weg met smalle berm. Niet bepaald prettig lopen. Na ongeveer 2 km komen we weer op de route uit en kunnen we afslaan, het bos in.
Het is weer behoorlijk steil heuvel op en heuvel af, maar door prachtige bossen. Het miezert en regent en soms is het droog, dus poncho aan en poncho uit. Pas later in de middag wordt het zonnig en dan is het ook direct flink warm. We zweten wat af!

We lunchen op een bankje bij een jachthut, half onder een afdakje. Als we weggaan ontdekken we dat we ook binnen hadden kunnen zitten, want de deur is open. We blijven stijgen en dalen. Het schiet niet erg op. Bij Douzillac gaan we per ongeluk via de GR. naar beneden. Lysan ziet het niet meer zitten om nog een keer de berg op te klimmen. Daarom gaan we toch maar weer verder langs de D3 tot aan Saint Louis. Het is niet heel druk, maar toch echt niet leuk, als de auto's en soms vrachtwagens, zo dicht langs ons heen razen.

Daarna lopen we weer via de pelgrimsroute verder over een mooi wandel/fietspad.
Het is inmiddels droog, zonnig en behoorlijk warm. In de prachtig bloeiende bermen fladderen veel vlinders en we zien ook weer veel hagedissen.

Eindelijk, eindelijk komen we aan in Mussidan. Het oude pelgrimshuis is gesloten en het nieuwe is daar vlak achter in een afbraakpand. De gangen en trappen  zijn vies en stoffig, maar de pelgrimsruimte wordt duidelijk wel schoongehouden en bestaat uit 3 vierpersoonskamers een grote eet-zitkamer, een keuken, badkamer en apart toilet.
De Spaanse zussen en Dick en Anneke zijn er al. Wij rusten eerst een tijdje uit op onze kamer. Na het douchen en kleren wassen gaan we erop uit. We doen boodschappen bij een kleine supermarkt, waar je o.a losse wijn kunt kopen voor 1,60 euro per liter.

We eten pasta met venkel en wortel en daarbij een omelet met salami. Toe koffie/thee uit de voorraad van de herberg. We gaan vroeg naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten