donderdag 14 september 2017

Saint-Leonard-de-Noblat 22 km

dag 78 / za 26 augustus

We hebben slecht geslapen en last van onze spieren als we opstaan.
Francoise heeft alles klaargezet voor het ontbijt, maar is zelf niet aanwezig.
Zij slaapt 's nachts bij haar moeder.

Om kwart voor 9 gaan we op pad. De zon schijnt en we lopen door een prachtig landschap.
We komen al gauw bij Le Pont du Dognon, waar we een mooie gietijzeren brug over de rivier de Taurion oversteken. Daarna gaan we een voetpad omhoog en het blijft stijgen. In de weide's staan reebruine Limosine-koeien met hun kalfjes. De kalveren mogen bij hun moeders blijven, omdat het vlees-koeien zijn! Er is altijd een grote stier bij de groep.

In Le Châtenet-en-Dognon lopen we eerst het kerkje binnen en drinken daarna citroen-limonade bij het restaurant. Jean-Paul een van de Franse pelgrims zit  daar al en neemt het menu van de dag. Wij gaan verder met vers brood van de bakker voor onze lunch.

Intussen begint het behoorlijk heet te worden. We lopen over paden met weinig schaduw, maar wel met veel bloemen, vlinders, bramen en appels langs de route.
Soms voert de weg ons even door een bos. Heerlijk, die verkoeling.

In de schaduw eten we ons brood op. Vlak voor Saint Leonard stort Lysan in elkaar. Haar linkerknie en heup doen pijn en ze denkt geen stap meer te kunnen verzetten.
We hebben tel. een bed geregeld, dus nemen aan dat dat in orde is.
We gaan eerst wat drinken op een terrasje in het centrum en in de kerk kijken.
Ook kijken we bij het gemeentelijk pelgrimshuis.

Daarna zoeken we ons verblijf op. Dat blijkt een duur hotel te zijn en geen huis voor pelgrims, hoewel het St-Jaques heet en in het nieuwe boekje staat.
We lopen langs een Chambre-d'Hôte. Madame beweert dat ze een kamer met 2 bedden heeft. Het blijkt een kamer met een smal 2-persoonsbed te zijn. Dan maar naar de gemeenteherberg. Als we er bijna zijn, zien we Celine, die op zoek is naar de info om daar te betalen en een stempel te krijgen. We lopen met haar mee en zijn nog net op tijd, want om 18.00 uur sluit het kantoortje. Er is nog een 2 persoons kamer over voor ons. We douchen, doen de was in de wasmachine en gaan op ons bed liggen uitrusten. Met Philip en Celine gaan we later Bretons eten in een crèperie: hartige boetweit-pannenkoekjes met vulling naar wens. Daarbij drinken we Cidre Brût. We besluiten met koffie en Lysan neemt daar een kleintje cognac bij.
Jean-Paul had naar huis willen gaan, maar door problemen met het O.V. slaapt hij ook nog een nachtje in de herberg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten