zondag 24 september 2017

Vervolg van 4 km voorbij Laveyssiere

nog steeds dag 88 / 5 september

We moeten weer even langs een drukke D-weg lopen en daarna over de ventweg langs de D709.
Les Clos des Arches is een mooi huis in het groen.
Jocelyn doet open en heet ons hartelijk welkom.
Haar man Frederique en gehandicapte zoon Kevin stellen zich ook voor.
Jocelyn wijst ons onze kamer.
Het is een L-vormige ruimte met in het smalle deel een 1-persoonsbed en in het brede gedeelte een tweepersoonsbed. We hebben een douche en toilet , een balkon met stoelen en een tafeltje en op ons nachtkastje een leeslamp, een flesje water en een pakje zakdoeken.
De was mogen we beneden in de wasmachine doen.

Jocelyn en haar man komen uit Parijs en wonen hier pas 2 jaar. Zij werkte in Disneyland en hij had een technische baan en had veel met buitenlanders te maken. Ze spreken alletwee behoorlijk goed Engels. Sinds Maart dit jaar ontvangen ze gasten. Hij verschoont de bedden en wast en strijkt. Zij doet de boodschappen en kookt. Samen verzorgen ze Middeleeuwse spelen met kostuums en boogschieten, e.d. Frederique is erg druk en wil Engels met ons praten ter verbetering van zijn woordenschat.
Hij legt alles 3 x uit met veel omhaal van woorden. Hij verteld o.a. over zijn zoete kruidenwijn, die volgens hem middeleeuws is.

We mogen eerst een zoete witte wijn proeven als aperitief en krijgen daarna ook een beetje van de super interessante, zelfbedachte, zoete, rode middeleeuwse kruidenwijn. Volgens Lysan gewoon koude bischopswijn!
 Maar goed, het is gezellig en we eten er stukjes brood met tonijn dipsaus bij. Daarna gaan we aan tafel met de familie en eten we quiche met eendenvlees, kabeljauw met garnalen en tomatensaus, dan 2 soorten kaas en als dessert stukjes fruit met vers geperst sinaasappelsap. We drinken er droge witte wijn en water bij. Later krijgen we nog een tisane (kruidenthee). Bijna al onze kleding is in de wasmachine gewassen en in de droger gedroogd.
We vallen uitgeput op onze bedden neer. Lysan heeft 's nachts weer last van haar linkerbeen en slaapt onrustig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten