woensdag 20 september 2017

Perigieux 25 km

dag 85 / za. 2 september

Iedereen is vroeg op en ook wij verlaten de herberg al om 7.45 uur.
Eerst halen we nog even vers brood voor de lunch, bij het bakkertje om de hoek.
Het is koud en behoorlijk mistig. We lopen flink door en passeren al gauw Dick en Anneke.
Anneke strompelt zo erg dat we ons haast niet voor kunnen stellen dat ze Sevilla ooit kan bereiken.
Later halen we de Spaanse zussen ook in (en zij ons weer en wij hen). We lopen door een prachtig bosgebied. Weer een heel ander landschap als voorgaande dagen.
Wanda loopt voorop en ziet een eekhoorn. Lysan is weer te laat, jammer! Dat heb je als je achteraan komt zetten.
Overal staan borden met: help ons om onze flora en fauna te beschermen en houdt uw honden aan de lijn, maar alle honden die we, met hun baasjes, tegenkomen, lopen los!
Vandaag zijn er regelmatig bankjes onderweg en daar maken we dankbaar gebruik van.

We zijn al vroeg in Perigieux en lopen door de smalle straatjes van de gezellige, maar drukke stad. In de kathedraal is een bruilofts-mis aan de gang.
Terwijl Wanda stempels haalt, kijkt Lysan met verbazing naar de 60-er jaren kleding en auto's/motoren van het paar en van de gasten. Het is een soort toneelstuk, lijkt het wel. Een hele show!

We zoeken naar de pelgrims-herberg en moeten een paar keer vragen voor we de juiste weg gevonden hebben. Als we er zijn worden we begroet door een hospitalero, die alles minstens 3 x uitlegt  en ook steeds maar dezelfde dingen vraagt. Zijn vrouw rommelt om ons heen. Gelukkig hebben we een ruime 3-persoonskamer voor ons tweeën. In de 2 andere kamers slapen de  Spaanse zussen en Anneke en Dick. De gastheer en vrouw hebben ook een eigen kamer.

Er wordt niet voor ons gekookt, maar het stel bemoeid zich wel overal mee: welke pan we gebruiken, welk gaspitje en hoe hoog we het gas zetten. Hoe lang we ons eten kookt en waar we het opeten, enz
Ook hoe we de centrifuge laden, waar onze was staat en aan welk rekje, enz, enz. Allemaal goed bedoeld, maar we zijn blij als we ons in onze kamer terug kunnen trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten