woensdag 20 september 2017

Saint Astier 21,5 km

dag 86 / zo. 3 september

Om 7 uur staat er een minimaal ontbijt klaar van koffie/thee, hard brood en jam.
We lopen al snel Perigieux uit en omhoog, omhoog de heuvels in, via smalle wegen, stenige bospaadjes en landweggetjes. Door dorpjes en gehuchten en langs mooie huizen met prachtige tuinen.

Bij de ingang van een mooi huis staat een houten kastje voor pelgrims. We doen het open en ontdekken een pot met nootjes en een schrift. We nemen wat nootjes en schrijven een bedankje in het schrift. De heer des huizes komt naar buiten en wenst ons een goede camino.

We komen bij Abaye de Chancelade, waar de restanten van een romaans klooster te zien zijn en waar in het park bij het mooie kerkje een keurig toilet is.
Deze etappe zijn de openbare toiletten overal keurig schoon en is er zelfs altijd toiletpapier! Heel anders dan in Noord-Frankrijk.

In Gravelle is een minisupermarktje open. Er is niet veel keuze, maar we kopen een zakje uiensoep en een pak pasta, een blikje sperziebonen en lekker vers stokbrood. Daarna gaan we op het terras van de bijbehorende bar zitten en drinken een blikje frisdrank. Anneke en Dick komen er ook aanlopen en voegen zich bij ons. Anneke heeft veel pijn aan haar benen, maar denkt niet aan opgeven.

Bij een mooie fiets en wandelbrug lunchen we en rusten we uit. We lopen vandaag op de bonnefooi.
We hopen dat er op de camping in St. Astier plek voor ons is.
De route is erg mooi! Ergens op een smal en kronkelig pad, zit een vos, die, als hij ons gewaar wordt, verdwijnt in de bosjes. Het laatste stuk van de route lijkt altijd weer lang.

We komen terecht op een mooie camping met veel groen en kunnen kiezen uit een mobilhome met 2 slaapkamers, keuken, douche en toilet of een tenthuisje met 2 bedden en verder niets. Het verschil is maar een paar euro, dus we kiezen voor het mobilhome (met eigen terras). Het kost maar 33,- euro voor 2 personen, maar we moeten wel 150,- borg betalen met onze creditcard voor het geval er iets kapot gaat of we het niet schoon achterlaten.
Anneke en Dick zijn er ook. Zij hebben voor het tenthuisje gekozen en moeten 100,- euro borg betalen.

Na het douchen, enz. drinken we een glaasje wijn bij de bar en kopen een fles wijn voor bij het avondeten. Anneke heeft ons een halve krop sla gebracht. Wij hebben wat kruiden geplukt en hebben nog wat tomaatjes en druiven. Tot grote schrik van Lysan, gooit Wanda de pasta in koud water en brengt dat samen aan de kook. Met de uiensoep als saus en de sperzieboontjes en kruiden erbij, is het eten.
We krijgen in geval genoeg binnen en spoelen alles weg met Bergeracwijn.

Om ongeveer 10 uur gaan we naar bed. Ook hier zijn uilen, horen we!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten