dinsdag 19 september 2017

Thiviers 20 km

Dag 83 / 31 aug.

Martijn vertrekt al vroeg. Wij gaan om 8.15 de deur uit.

Het is droog, maar wel een beetje heiig. Later regent het zo nu en dan een beetje.
Na een aantal keer klimmen en dalen, komen we op een hoogvlakte met naar alle kanten uitzicht. Vlak voor ons langs loopt een ree met haar jong de velden in. We horen regelmatig spechten lachen, maar verder zien we vandaag niet veel dieren.
Wel zijn er in de gehuchten veel woest-blaffende honden in de tuinen. Meestal achter een hek, soms aan een lange lijn tussen 2 bomen in, terwijl het hek open staat.

Ongeveer 5 km voor Thiviers lunchen we op een omgevallen boom. Als we verder lopen, krijgt Lysan steeds meer last van haar knie. Daarom lopen we niet meer de laatste omweg, die het boekje ons wil laten maken, maar gaan rechtdoor langs de drukke autoweg. Ook geen pretje met al die vrachtwagens.
Het duurt lang voordat we in het oude gedeelte van de stad zijn. Bij de Mairie staat een bankje en zijn toiletten. Terwijl Wanda voor 2 personen stempels haalt, rust Lysan uit en masseert haar knie. In de mooie kerk brand L. een kaars voor Bram en draagt hem en zijn familie aan God op.

We gaan op de camping, in een trekkershut slapen, dus we moeten eerst boodschappen doen voor vanavond en morgenochtend. We hebben moeite om de juiste weg naar de camping te vinden. Hoewel de camping maar een paar km. verderop ligt, kan niemand ons helpen. Met een grote omweg komen we er uiteindelijk terecht. Het is een beetje een armoedig hutje, waar in de slaapkamer 2 stapelbedden staan, met nog 2 extra matrassen eronder en op het veldje naast de hut een tent voor als er nog meer pelgrims zijn.
Er is een complete keuken met koelkast, magnetron, een electrisch plaatje, servies, bestek, pannen enz. Vlak achter de hut zijn, de keurig nette, toiletten en douches.
We douchen, wassen onze kleding en zitten nog een tijd in de zon met een glaasje wijn en wat nootjes en komen weer helemaal bij!

Wanda maakt een heerlijke linzensoep met spekjes en veel groenten, Lysan maakt een salade en toe eten we kleine pruimpjes en drinken koffie/thee en het restje wijn.
's Nachts is het behoorlijk koud, maar net als overal tot nu toe, zijn er genoeg dekens om ons warm te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten