donderdag 20 april 2023

dag 116 do 30 maart van Logrogno naar Ventosa

We vertrekken tegen 9 uur en ontbijten onderweg als we bijna de stad uit zijn. Ik (Lysan) neem een heerlijk groot glas vers geperst sinaasappelsap, een bruine croissant en een boccadillo (stokbroodje) met serano-ham en brie. Als we Logrogno uitlopen, komen we door een heel mooi en groot park, met veel bankjes en schone toiletten. Van dat laatste maken we dankbaar gebruik, hoewel we niet echt nodig moeten! Onderweg zijn er ook regelmatig watertap plaatsen, waar we onze flessen bij kunnen vullen. We lopen door de Rioga-streek, dus veel wijngaarden en wijnhuizen. Onze lunch eten we in het dorpje Navarete en daarna gaan we wat drinken in de bar naast de kerk.

De weg is erg stoffig. Hier en daar wordt hout gemalen en zand geschept en door de harde wind weggeblazen. Aan het einde van de dag zitten onze kleren en onze haren vol stof. De laatste km's naar Ventosa zijn lang! We ontmoeten Mike, een Canadees, die verdwaasd in zijn route boekje staat te kijken. Hij is de weg kwijt en besluit achter ons aan te lopen naar Ventosa. Wanda en Lysan slapen met z'n tweeën in een vijf pers. kamer. Er zijn nog 5 andere pelgrims in de herberg: 2 fluisterende Fransen, een Welshman, een studente uit Hamburg en natuurlijk Mike de Canadees.

We douchen, wassen onze kleding en zitten in de tuin, waar we lekker in de zon yoghurtjes eten, koffie en later tomatenbouillon drinken. De was is snel droog in de wind en de zon en om 7 uur lopen we het dorpje in en eten bij het enige restaurant dat open is. We kiezen het dagmenu voor twee personen: een grote salade met kaas en tonijn en daarna paëlla met zeevruchten. Lekkere vla met kaneel toe en erbij rosé en water.

's Nachts slapen we onrustig, vooral door de blaffende en jankende honden! Soms zijn ze even stil en dan begint het koor weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten