woensdag 26 april 2023

dag 126 zondag 9 april van Carion los Condes naar Ledigos

 Voor 8 uur zijn we bij bar Espagna, tegenover het klooster, waar we ontbijten. Dan begint het beruchte deel van de meseta , waar 17,5 km niets zou zijn. Dat valt reuze mee! Na ongeveer 6 km is er een wagen met koffie en frisdrank en weer zo'n 6 km verder een mooi aangelegde picknickplek! In Calzadilla drinken we cola en sinaasappelsap en eten een boccadillo (stokbrood met seranoham). Bij de bar in de buurt scharrelen erg veel zwerfkatten en hun jonkies rond, bedelend om eten. Moeilijk om aan te zien!

De laatste 6 km naar Ledigos kosten Lysan erg veel inspanning. Ze heeft al dagen last van haar linker grote teen, waar een enorme blaar zit. Niet doorprikken, zegt Wanda, want dan kan het gaan ontsteken.

We kiezen een particuliere herberg: La Morena. Het meisje dat ons inschrijft zegt dat we er geen spijt van zullen krijgen! De ruimte voor pelgrims bestaat uit ongeveer 20 hamsterhokken of liever gezegd: doodskisten! Achterin een langwerpig hok zit een leeslamp en een stopcontact Er zijn  kussens en dekens, schone lakens en slopen en goede douches en toiletten. Er is een washok met een wasmachine en er zijn drooglijnen in de mooie binnentuin. Er zijn nog 3 andere pelgrims die in dezelfde ruimte slapen. We douchen en doen vrijwel alle kleding die we bij ons hebben in de was en drinken koffie in de tuin.

Om half 7 gaan we eten en nemen het pelgrimsmenu: Wanda neemt bieslookcake en kip en Lysan linzen met inktvisjes in eigen inkt en gebakken ansjovisjes. Water en wijn erbij en toe elk 2 mandarijnen.

Als we willen gaan slapen, horen we nog uren lang mensen (personeel) al pratend in en uit lopen en de koeling onderaan de open trap die steeds aanslaat. Wanda gaar naar beneden en zet een stoel voor de deur met een briefje erop of men rekening met de pelgrims wil houden.  Pas na 01 uur wordt het rustig. Lysan valt eindelijk in slaap, maar wordt hyperventilerend wakker. Ze pakt haar hele boeltje op en gaat op de loungebank slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten