vrijdag 28 april 2023

dag 130 donderdag 13 april van Leon naar La Virgen del Camino

 We doen rustig aan vandaag en nemen de tijd om Leon te bekijken. Dat mag ook wel na de lange afstanden, die we de laatste dagen gelopen hebben.

In de mooie grote eetkamer van onze herberg maken we koffie en thee uit eigen voorraad en eten het brood op, dat we over hebben van gisteren.

Tegen half 10 gaan we door de buitenwijken van Leon naar het oude centrum. Bij het mooie gebouw van Gaudi en de bank waarop hij zit, maken we foto's. Daarna gaan we richting kathedraal, waar we eerst in een hip café koffie drinken, met een gratis stuk lekkere cake. Het café is heel bijzonder en kleurig ingericht en de wc is heel speciaal!

Lysan gaat de kathedraal van binnen bekijken (5 euro voor pelgrims) en Wanda van buiten. Later halen we er allebei een stempel in ons pelgrims paspoort.

Voor we de stad verlaten drinken we nog een keer koffie en gaan naar het toilet in hetzelfde café. We lopen weer langs drukke wegen, bedrijfsterreinen en ongezellige buitenwijken de stad uit. Bij een enorme supermarkt kopen we wat lunchproducten en eten die op in de overdekte hal van het winkelcentrum. Er zijn ook gratis schone toiletten, dus we kunnen er weer even tegen.

Het dorp: Virgin del Camino, ligt vastgeplakt aan de buitenwijken van Leon. Volgen ons boekje zijn er meerdere pelgrims herbergen, maar de twee die wij vinden zijn allebei gesloten. Gelukkig is er wel een eenvoudig hotel, dat twee eenpersoonskamers met eigen douche en toilet vrij heeft! Een heerlijk opgemaakt bed en schone handdoeken, douchegel, enz.

We drinken koffie en vers sinaasappelsap in de bar van ons hotel en gaan om 8 uur het restaurant eten. We eten aardappel-tonijnsalade en daarna vis met salsa verde en gebakken aardappeltjes. Toe Flan met citron. We gaan vol en voldaan naar bed.

De nacht is erg onrustig met verkeer en lawaai van hard pratende mensen in de gang en buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten