zondag 23 april 2023

dag 123 donderdag 6 april van Hornillos naar Gastrojeriz

 We hebben gisteren 3,50 euro betaald voor het ontbijt, maar om 7.30 uur is er nog maar weinig over. We scoren twee kleine cakejes en twee witte geroosterde boterhammen met jam, koffie en Lysan wat muesli met melk.

In 2 uur hebben we bijna 11 km afgelegd. De dorpjes liggen vaak zo diep in een dal, dat je ze pas op het laatste moment ziet. We lopen steeds op een hoogvlakte met velden, die nog leeg zijn of waar de tarwe net opkomt. We zien en horen veel vogels, zien in de verte hoge bergen en zijn aan het einde van de dag vermoeid door de zon die op het witte gruis van de paden weerkaatst wordt. In de dalen, uit de wind veel bloemen en kruiden. De weg loopt door een ruïne van een oud klooster heen. Daarna zien we in verte Castrojeriz liggen. Lysan krijgt last van haar rug en haar rechterbeen. Een oudere pelgrim waarschuwt dat haar rugzak wel erg scheef hangt, maar ze is te moe om er nu iets aan te doen. Met haar tong op haar schoenen komt Lysan bij het dorp aan, waar Wanda al op haar zit te wachten. Samen gaan we op zoek naar een bar om wat te drinken en naar albergue Rosalia. We delen onze 6 persoonskamer met 2 Spaanse dames met rolkoffertjes en een Duitse vader en dochter uit Freibourg.

Na het douchen en wassen gaan we het dorp in op zoek naar een supermarkt om fruit te kopen. Ook drinken we wat op een zonnig terras. Om half 7 kunnen we eten: humus en brood, pastasalade en een kippenpoot. Toe chocomouse en erbij natuurlijk wijn en water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten