zaterdag 22 april 2023

dag 119 zondag 2 april van Grañon naar Villambistia



Het miezert een beetje als we vertrekken, maar de rest van de dag is het droog en koud. We ontbijten in het volgende dorp en lunchen in Belorado. Onderweg praten we met diverse pelgrims, o.a een Nederlandse vrouw, die haar bagage laat vervoeren vanwege haar zere voeten en Mike, de Canadees, die we ook vandaag weer ontmoeten.

Veel pelgrims blijven in Belorado slapen, maar wij lopen door naar Tosantos , waar een parochiale herberg is, met een vliering waarop dunne matrasjes liggen. De vrijwilliger, die daar werkt, raadt ons aan om nog even door te lopen naar het volgende dorp. We gaan slapen in de gemeente herberg San Rogue in Vilambistia. We worden er vriendelijk ontvangen, maar krijgen samen 1 stapelbed. Wanda gaat boven slapen, maar loopt vooral bij het naar beneden klauteren blauwe plekken op! We douchen, wassen onze kleding en hangen die op het terras in de wind en (soms) zon.

We drinken thee in de bar van de herberg. Er zit een groep pelgrims die al de nodige flessen wijn hebben leeggedronken en nogal lawaaiig is. Er is een jonge Koreaanse vrouw, een Fransman (Francis),  een Amerikaan (Gill) en een Amerikaans-Joodse vrouw(Rachel). Rachel is al 14 maanden door de wereld aan het reizen en doet de camino ook nog even tussendoor. We eten in de herberg het pelgrims-menu: pasta con vongole, kip in wijn-jus en een ijsje toe. Er staan voor 7 personen 3 flessen rode wijn op tafel! Erg lekker allemaal, alleen zit er geen sprietje groen door het eten.

Het Koreaanse meisje praat met een baby-stemmetje en er wordt veel gekletst en gelachen. 's Nachts snurkt Francis nogal hard en weet diverse mensen uit hun slaap te houden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten