vrijdag 21 april 2023

dag 117 van Ventosa naar Azofra vrij 31 maart 2023

 Om 08 uur moet iedereen de herberg verlaten hebben. Wij zijn de laatsten die het gebouw uit lopen. We ontbijten in het restaurant waar we gisterenavond gegeten hebben en we kopen er ook wat voor onderweg.

Om half 9 lopen we Ventosa uit en gaan, zoals later blijkt, bijna direct fout. Een Zuid-Koreaanse pelgrim vraagt of dit wel wel de goede route is en Lysan zegt: ja, maar dat blijkt niet te kloppen. Er stopt een auto met iemand die ons een route dwars door de wijngaarden aanwijst, zodat we weer op de camino uitkomen. Voor ons lopen twee ANWB-zussen: wit krullend haar en precies dezelfde kleding en rugzak! We zien hen nog vaak lopen, maar het blijken later twee dames uit Zuid-Afrika te zijn, die totaal geen familie van elkaar zijn.

Vanuit het oude centrum van Najera lopen we op een grindpad over een bergpas, tussen rode rotsen door. Het is een indrukwekkend gebied, maar met een koude wind tegen en flink klimmen, genieten we niet optimaal. Lysan ziet vrij dichtbij een arend vliegen. Verder zien we vaak de Rode Wouw. 

We komen onze Canadees ook weer ergens tegen en Wanda ziet dat zijn stokken veel te lang zijn om steun aan te hebben. Ze helpt hem de stokken op de goede hoogte te zetten. Als we later op een tochtige plek ons brood opeten, komt hij ons weer voorbij en zegt dat het nu veel beter gaat.  Er ligt in de verte nog sneeuw op de bergen en we genieten van de vergezichten. 

In Azofra krijgen we de sleutel van een huis, dat we helemaal voor onszelf hebben deze nacht. Er is helaas geen keuken en zelfs geen waterkoker, maar wel een heerlijke douche en schone lakens en handdoeken! We hangen onze gewassen kleding voor het open raam. De rolluiken moeten dicht anders waait alles weg! We drinken wat bij de bar waar we de sleutel  kregen en lopen nog een rondje door het dorp. Dan gaan we terug naar ons huis en rusten uit voordat we gaan eten. 

We eten in dezelfde bar: Groentesoep en Wanda cordonblue met frietjes en gebakken ei en Lysan kip met sla en gebakken ei. Toe Wanda thee en Lysan rijste-pudding en espresso. 

De was is bijna droog en onze lekkere bedjes staan klaar! Slaap lekker!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten