donderdag 27 april 2023

dag 129 woensdag 12 april van Reliegos naar Leon

 Het is bewolkt met een koude wind!

We nemen een reuzecroissant (erg droog!) en koffie als ontbijt. De camino voert ons vandaag langs snelwegen, rotondes en bruggen, waarover veel verkeer dendert. Toch horen en zien we erg veel vogels. Zelfs de hop is regelmatig te horen. Ook groeien er weer overal wilde blauwe druifjes.

Als we ergens koffie hebben gedronken en we weer verder gaan regent het een beetje. Later ook nog even wat harder. Maar het duurt niet lang en de wind waait ons snel weer droog. Het gaat steeds harder waaien en we moeten er recht tegenin lopen, wat erg vermoeiend is.

We hopen een herberg te vinden in een dorp vóór Leon: Arcahueja. Volgens het boekje moeten daar 2 herbergen zijn, maar ze blijken allebei gesloten. Het is erg koud en we gaan wel lunchen in dat dorp. Vandaar is het nog een heel eind langs industrieterreinen, fabrieken en snelwegen. We zijn helemaal op als we de buitenwijken van Leon bereiken. 

Wanda vindt via internet een herberg. Die is dichtbij en blijkt een prima keus: albergue St Thomas of Canterbury. We zijn de enige pelgrims deze nacht en krijgen een grote vierpersoonskamer met z'n tweeën. We douchen, wassen onze kleren en rusten uit.

Om 7 uur gaan we op zoek naar een restaurant, maar er is nog niets open. In een bar vlak bij onze herberg nemen we elk 4 lekkere pinchos met een glas wijn. In onze herberg is ook een kleine bar, daar neemt Lysan een glas Brandy en krijgt daar gratis een bakje nootjes bij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten