dinsdag 25 april 2023

Dag 125 zaterdag 8 april van Fromista naar Carion de los Condes

De lichten gaan om 07 uur aan, maar dan zijn de eerste pelgrims allang vertrokken. Het is een heel gedoe, waarbij zaklampen en hoofdlampen gebruikt worden!

Wij vertrekken iets voor 8 uur en lopen eerst 3,5 km voordat we, in een volgend dorp, gaan ontbijten. Weer 6 km verder drinken we sinaasappelsap en cola bij een bar van een mooie albergue met grote tuin. We zien daar weer veel bekende pelgrims. Soms zie je een paar dagen lang dezelfde gezichten en andere dagen zijn er weer nieuwe mensen. Je maakt kennis met elkaar en je neemt weer afscheid. Dat is de camino en het is oké!

We lopen langs een provinciale weg, waar eerst weinig verkeer is, maar waar hoe langer hoe meer verkeer komt. Plotseling ziet Lysan een reebok op de hoge wal langs de weg staan. Er komt net een auto aan racen en er komen 2 mountainbikers aan. Het dier rent en springt naar beneden en schiet vlak voor de auto en fietsers langs naar de andere kant en weer omhoog de velden in. Pfffff, dat was kantje boord!

Het wordt steeds warmer en op het laatst lopen we in ons T-shirt. Lysan haar water raakt op en haar energie ook. Als we in Carion los Condes aankomen, is het even zoeken naar de albergue waar we willen slapen, omdat die goed aangeschreven staat. In een van de gezellige straatjes worden we door een vrouw aangehouden. Zij wil ons in een kamer van haar hostal laten slapen. Maar wij lopen verder en komen in het mooie en grote gebouw van albergue de Santus Spiritus bij vrolijke, in het blauw geklede nonnen. We betalen 10 euro en komen in een grote zaal met 13 losse bedden en goede douches en toiletten. Alles ziet er fris en netjes uit en de nonnen zijn heel vriendelijk. 

Paulien uit Wageningen en Anna en haar vader uit Freiburg komen even later ook op onze slaapzaal en de moeder overste komt vragen of het goed is dat er een man op onze zaal komt slapen. Beschouw hem maar als jullie vader, zegt ze.

Als we klaar zijn met bedden klaarleggen, douchen en wassen, gaan we wat drinken en op zoek naar een supermarkt. De bussen met toeristen zijn weer uit het stadje vertrokken en het is er nu heel rustig. Bijna alle winkels zijn dicht, maar bij de supermarkt kunnen we wat fruit voor onderweg kopen.

Om kwart over 7 gaan we met een aantal mensen op pad om een restaurant te zoeken. De meesten gaan pas om half 9 open, maar we vinden er een die al om half 7 open is. We krijgen prima eten met wijn en water er bij, voor 14 euro per persoon.

Om half 10 's avonds komt de moeder overste tellen of iedereen er is en de ramen dichtdoen. Volgens haar is het zo koud  's nachts, dat we ziek worden en dan zijn zij daarvoor verantwoordelijk! Om half 11 komt ze nog een keer met een zaklamp controleren of iedereen in zijn eigen bed ligt en de ramen nog dicht zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten